eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának időmérő edzése után 2018. október 20-án. Hamilton az első rajthelyről indulhat a másnapi futamon.
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Wéber Gábor: két azonos tempójú Ferrari lesz Hamilton nyakán

Egy hét múlva Melbourne-ben megkezdődik a Formula-1-világbajnokság. A Mercedes brit sztárja, Lewis Hamilton a szezon végére a hatodik vb-címét szeretné begyűjteni, de nem lesz könnyű feladata, mert az eddigi jelek alapján a Ferrari erősebb a Mercedesnél - legalábbis Wéber Gábor szakkommentátor szerint.

Biztos benne Wéber Gábor, hogy az ötszörös világbajnok, címvédő brit mercedeses Lewis Hamilton a szezon végéig harcban lesz hatodik elsőségéért. Az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában elmondta, Hamilton az, akire a Mercedes épül, és ő az, aki mindig "ki tudja magának kaparni a gesztenyét, akinek csak egy-egy napja van az évben, amikor nincs teljesen ott, ezért nem lehet őt leírni még egy kicsit lassabb autóval sem".

Szerinte akkor lesz Hamilton legyőzve, "ha száz pont előnyben lesz a Ferrari", bármi is legyen a szezon elején - utalt ezzel arra, hogy a barcelonai teszthétvégéken a Ferrari egyértelműen jobb eredményeket mutatott.

"Ha ezt az évet be szeretné húzni, akkor jól meg fogják dolgoztatni; azért nem csak Sebastian Vettelt kell figyelembe venni. Ott van még a Ferrarinál Charles Leclerc is,

aki ha jó szezonkezdetet produkál - márpedig a teszteken nagyon acélosan ment, és piszok jó volt a tempója, gyakorlatilag Vettellel másolták egymás köridőit minden beállítással, minden gumikeveréken, minden nap -, az bizonyos szempontból jó lehet Hamiltonnak, hiszen a két Ferrari egymást gyengítheti, ha azonos szinten mennek."

Stratégiailag azért Wéber Gábor szerint

meglesz a sorrend a Ferrarinál is, amit akkor sem borítanak meg, ha Leclerc esetleg jobbnak látszik majd.

Ami viszont nehéz is Hamiltonnak, hogy két Ferrari ellen kell megküzdenie, amik hasonló tempójúak, ha ilyen marad az összkép - vélekedett a szakkommentátor.

A Wéber Gábor Formula-1-es szakkommentátorral készült teljes beszélgetést vasárnap este 6 óra után az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×