eur:
392.78
usd:
367.89
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Rejtélyek a legújabb magyar doppingügy körül

Szerdán hallgatja meg a Magyar Antidopping Csoport azt az ultrafutót, akinek kábítószert találtak a szervezetében.

Drogot találtak Magyarország egyik legjobb és legeredményesebb ultrafutója, Makai Viktória szervezetében. A Nemzeti Sportnak elmondta, hogy a 12 órás éjszakai országos bajnokság után amfetaminszármazékot mutattak ki a vizsgálatok. A sportoló állítja, fogalma sincs, hogy mi történt, és arra jutott, hogy a verseny ideje alatt történhetett a fertőzés.

„Hajmeresztő belegondolni abba, hogy akaratomon és tudtomon kívül drog került a szervezetembe,

és fogalmam sincs, hogy hol és hogyan történhetett ez meg a verseny során. (…) Hogy a verseny alatt bevett fájdalomcsillapító, az elfogyasztott energiaital vagy éppen egy drogszennyezett füves területre eldobott frissítőkulacs okozta-e a bajt, nem tudom” - mondta Makai Viktória.

Ha nem sikerül bizonyítani az igazát, négyéves eltiltás vár rá.

Makai beszélt Dr. Zacher Gáborral is, aki elmesélte neki a szer hatásmechanizmusát. Ezt nem érezte a verseny közben, illetve úgy tudja, hogy az amfetamin komoly kiszáradást, szívritmuszavart okozna futás közben.

„Ha ez egy komplett adag kábítószer lett volna, éreznem kellett volna a hatását. Valószínűleg a verseny vége felé kerülhetett a szervezetembe” - nyilatkozta.

A futó senkit nem gyanúsít, de volt három kör, amikor a férje nem találta a fűben a kulacsát. Kiemelte, hogy már nem kétségbeesett, hanem mérges.

"Az esetem kapcsán el kell gondolkodnom azon, hogy a sors mit üzen számomra, miért tesz próbára? Mit jelent ez az elakadás? Két szép gyerekem van, szerető férjem, két kutyánk, halaink, nyúl, csodás környezetben élünk… Miért kell megállnom? Viszont hálás lehetek a sorsnak, hogy odamérte a csapást, amit el tudok viselni. Nem a lábamat vágták le, nem a családommal történt baj, vagyis az életem azon részével, ami engem a legjobban definiál" - mondta Makai Viktória.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetője a 24.hu-nak azt mondta: szeptember 12-én szerdán lesz Makai Viktória bizottság előtti meghallgatása. Mindkét mintában megtalálták a tiltott szert.

A versenyzőnek arra kell megfelelő magyarázatot adnia, hogyan jutott az be a szervezetébe.

Amennyiben sikerül bizonyítania az ártatlanságát, a bizottság megértő lesz – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×