eur:
394.37
usd:
371.67
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
A szerb Marko Nikolics, a Videoton FC új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatóján Székesfehérváron 2017. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Marko Nikolic: remélem, Magyarországon mindenki büszke a Vidire

Büszke a csapatára Marko Nikolic, és az edző szerint a Vidi egyenrangú ellenfele volt az AEK Athénnek a Bajnokok Ligája-párharcban.

A Vidi FC 1-1-es döntetlent játszott Athénban a Bajnokok Ligája playoff-körében, így ellenfele, az AEK jutott 3-2-es összesítéssel a BL főtáblájára, míg a magyar bajnok az Európa Ligában folytathatja. Az elvesztett párharc ellenére a Vidi szakvezetője nem volt elkeseredett az összecsapás után.

„Kétféle érzés kavarog bennem. Először is, büszke vagyok a csapatra, de természetesen szomorú vagyok, hogy nem sikerült odaérnünk a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Igaz, szinte senki nem számított arra, hogy egyáltalán idáig eljutunk. Ma is láthattuk, hogy ez a csapat igazi harcosokból áll, a játékosok mindent kiadtak magukból.

Emelt fővel, büszkén kell hazamenniük, és remélem, hogy Magyarországon is büszke rájuk mindenki"

- mondta Marko Nikolic a mérkőzés után a molvidi.hu tudósítása szerint.

A vezetőedző gratulált mindkét csapat játékosainak, és úgy látta, nem volt rosszabb a Vidi az AEK-nél.

"Hiányzott egy kis szerencse, valamint az AEK kapusa is nagy bravúrokat mutatott be. Szervezetten játszottunk, talán a görög újságírók és szurkolók sem számítottak arra, hogy az utolsó percig nagy problémákat okozunk majd a helyi bajnokcsapatnak. De itt is és Budapesten is mindenki küzdött az utolsó percig, egy pillanatra sem adta fel senki a párharcot" - mondta a szerb szakember, aki megköszönte a csapatot a görög fővárosba is elkísérő szurkolóiknak a támogatást.

"Természetesen még semminek nincs vége, most jön a Ferencváros elleni rangadó a bajnokságban, közben pedig az európai sorozatunk is folytatódik, figyelünk az Európa Liga-sorsolására pénteken” - mondta Nikolic.

A görögök vezetőedzője, Marinosz Uzunidisz szerint nem játszottak jól, de ennek is megvolt az oka.

„Féltem attól, ha gólt szerzünk, idegessé válunk, hiszen nagyon nagy volt a tét, sok minden forgott kockán. Valóban idegesen játszottunk, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy összességben jobbak voltunk ellenfelüknél. Midnenkinek jár a gratuláció, mert sok olyan problémánk volt, amely kivülről nem látszik. De ezeket megoldottuk házon belül, ez összekovácsolta a csapatot. Nem játszottunk ma jól, de a lényeg a továbbjutás. Büszke vagyok a labdarúgóinkra, és mindenki büszke lehet ma az AEK névre és arra, hogy ott vagyunk a csoportkörben ” - mondta a hazaiak mestere.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×