INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

ünnepi könyvhét

koronavírus

járvány

Nagyot hízott a járvány alatt az Ünnepi Könyvhét - lássuk!

Nagyot hízott a járvány alatt az Ünnepi Könyvhét - lássuk!

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám

Csütörtökön nyit a 91. Ünnepi Könyvhét, amelyet idén a koronavírus-járvány miatt a virtuális térben rendeznek meg.

"Tarts velünk velünk a 91. Ünnepi Könyvhéten, maszk nélkül, az otthonodból!" - ismertette az idei rendezvény mottóját Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.

A koronavírus-járvány miatt ugyanis idén nem a budapesti Vörösmarty tér ad otthont az Ünnepi Könyvhét központi rendezvényeinek, helyette az interneten lesznek követhetők a kiadók programjai.

Ez egyúttal új lehetőségeket is jelent a rendezvény számára. Az ország több településén szervezett, száznál is több programnak az online térben bárki részesévé válhat - mondta Gál Katalin.

"Az Ünnepi Könyvhét oldalán ott láthatjuk Ceglédet, Pécset, Szegedet, akik kiteszik a saját eseményeiket, könyvbemutatóikat, Cegléd nézheti, mi újság Budapesten, itt pedig Szegedet, Kiskunfélegyházát is nézhetjük. A digitális tér pedig lehetőséget ad az interaktivitásra. Minden egyes könyvnél és eseménynél egy kattintással eljutunk a kiadóig, a részletes leírásokig. Felolvasóestek is lesznek, találkozók, sok eseményt ajánlottak meg a kiadók, amelyekkel rákapcsolódnak a központi oldalra, így aztán mindenki láthatja őket.

176 kiadó jelentkezett, ez rekord a könyvhét történetében"

- sorolta.

Még szeptember 30-ára is töltöttek fel a kiadók programot, vagyis a folyamnak nincs vége 20-án.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése felhívásában a kiadók számára lehetővé tette a korábbi évek gyakorlatától eltérően, hogy az idén január 1-je után megjelent műveikkel jelentkezhessenek az ünnepi könyvheti listára.

"Közel

600 darab könyvvel jelentkeztek be a könyvheti listára,

irodalommal, tudománnyal, történelemmel, ezeket fogadtuk, így készült el a lista."

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke szerint a programok és az új kötetek között kortól függetlenül mindenki találhat számára kedveset.

"Az egyik legnevesebb gyerekkönyvkiadó, a Móra bemutat új szerzőket, új kaladnregényeket, 3 éves kortól a fiatal felnőttkorig szól a közönséghez."

Az online és offline programok listája a Könyvhét közösségi oldalain, valamint a rendezvény hivatalos honlapján is böngészhető, ahol az 576 tételes könyvheti jegyzék, és az 55 oldalas prospektus is elérhető.

Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Kezdődik az Ünnepi Könyvhét
 
Pécsi Györgyi, az MMA Kiadó ügyvezetője
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018