eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma
Cannes, 2017. május 19.Mundruczó Kornél rendező a Jupiter holdja című filmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 19-én. Az alkotás szerepel a május 28-ig tartó filmes seregszemle versenyprogramjában. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Magyar film is versenyben van az Arany Oroszlánért

Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman is szerepel a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

A szeptember 2-án kezdődő filmmustra szervezői kedden hozták nyilvánosságra a fesztivál programját. Az Arany Oroszlán-díjért - Mundruczó filmje mellett - a többi közt a The World to Come című amerikai történelmi dráma, a Jim Broadbent és Helen Mirren közreműködésével forgatott The Duke, valamint Francis Ford Coppola unokájának, Gia Coppolának Mainstream című drámája, összesen 18 film versenyez.

Alberto Barbera, a fesztivál művészeti vezetője kedden hangsúlyozta, hogy az idei válogatásban a koronavírus-járvány miatt kisebb szerephez jutottak a hollywoodi produkciók, globálisabb lett a merítés, és a versenyfilmek csaknem a felét nők rendezték.

A 77. velencei filmmustra lesz az első nagy európai fesztivál, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta megrendeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×