eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Maszkok százait gyártották már le a Veszprémi Színházban

Újrahasznosítható maszkok varrásával, házhoz menő színházzal és maradj otthon kampánnyal is segíti a térség lakosságát a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál mondta el a részleteket az InfoRádióban.

Közel húsz ember dolgozik maszkok varrásán a Veszprémi Petőfi Színházban - újságolta az InfoRádióban Oberfrank Pál igazgató.

"Vannak szakembereink és varrógépeink. Mivel azonban különböző fázisok vannak, a más területen dolgozó alkalmazottaink - marketinges, jegyértékesítő, műszaki dolgozó, az egyik színésznő - is be tudtak kapcsolódni a készítésbe" - mondta.

Hogy mi alapján dolgoznak?

A veszprémi Cholnoky Ferenc-kórháztól kaptak egy maszkot, ez volt a minta, ez alapján teljes precizitással tudnak dolgozni, a városi polgármester engedélyét is megkapták

a tevékenységhez.

De nem csak a kórház számára dolgoznak, Veszprémben több más intézmény van, ahol fogadják az eszközöket. "Szociális intézményeknek, tüdőgondozónak, orvosoknak, magánszemélyeknek is, akik hozzánk fordulnak" - részletezte.

A maszkok újramosható eszközök, az elkészült maszkok száma jelenleg körülbelül 450.

Adott házakban rövid, 20-25 perces zenés-színházi előadásokat is tartanak az udvaron, hogy "egymás szemébe nézve, közösen túllegyünk ezen az időszakon".

Szombat-vasárnap 5-6 helyszínre közterületen is eljutottak, jellemzően panelházas részeken.

"Nagyon nagy öröm látni, hogy az első perctől kezdve mindenki komolyan vette a járványt, próbák, előadások nincsenek, a lényeg, hogy minél kevesebb kontaktus jöjjön létre" - említette Oberfrank Pál, aki még arról is beszámolt, hogy a színház épületében dolgozó emberek esetében arra is figyeltek, hogy egyszerre csak nagyon kevesen legyenek bent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×