INFORÁDIÓ
2022. június 26. vasárnap
János, Pál

szájmaszk

koronavírus

veszprémi csolnoky ferenc kórház

veszprémi petőfi színház

oberfrank pál

Maszkok százait gyártották már le a Veszprémi Színházban

Maszkok százait gyártották már le a Veszprémi Színházban

InfoRádió

Újrahasznosítható maszkok varrásával, házhoz menő színházzal és maradj otthon kampánnyal is segíti a térség lakosságát a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál mondta el a részleteket az InfoRádióban.

Közel húsz ember dolgozik maszkok varrásán a Veszprémi Petőfi Színházban - újságolta az InfoRádióban Oberfrank Pál igazgató.

"Vannak szakembereink és varrógépeink. Mivel azonban különböző fázisok vannak, a más területen dolgozó alkalmazottaink - marketinges, jegyértékesítő, műszaki dolgozó, az egyik színésznő - is be tudtak kapcsolódni a készítésbe" - mondta.

Hogy mi alapján dolgoznak?

A veszprémi Cholnoky Ferenc-kórháztól kaptak egy maszkot, ez volt a minta, ez alapján teljes precizitással tudnak dolgozni, a városi polgármester engedélyét is megkapták

a tevékenységhez.

De nem csak a kórház számára dolgoznak, Veszprémben több más intézmény van, ahol fogadják az eszközöket. "Szociális intézményeknek, tüdőgondozónak, orvosoknak, magánszemélyeknek is, akik hozzánk fordulnak" - részletezte.

A maszkok újramosható eszközök, az elkészült maszkok száma jelenleg körülbelül 450.

Adott házakban rövid, 20-25 perces zenés-színházi előadásokat is tartanak az udvaron, hogy "egymás szemébe nézve, közösen túllegyünk ezen az időszakon".

Szombat-vasárnap 5-6 helyszínre közterületen is eljutottak, jellemzően panelházas részeken.

"Nagyon nagy öröm látni, hogy az első perctől kezdve mindenki komolyan vette a járványt, próbák, előadások nincsenek, a lényeg, hogy minél kevesebb kontaktus jöjjön létre" - említette Oberfrank Pál, aki még arról is beszámolt, hogy a színház épületében dolgozó emberek esetében arra is figyeltek, hogy egyszerre csak nagyon kevesen legyenek bent.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Veszprémi Petőfi Színház a maszkgyártásról - Oberfrank Pál
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018