eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Vadászgörények, jedik, Andássy úti őrület - programajánló gyerekeknek, családoknak

Autómentes nap az Andrássy úton, Csillagok háborúja-kiállítás a Bálnában, Halász Judit-koncert a Marczibányi téren és Színházak Éjszakája az egész városban. Hétvégi családi programok az InfoRádió összeállításában.

Aki nem tudja kihasználni a tökéletes kirándulóidőt a természetben tett túrával, őket is számos program várja a fővárosban az ősszel felpezsdülő kulturális életnek köszönhetően. De az erdő is eljön a városba, hiszen negyedik alkalommal rendezik meg az Erdővarázs Családi Napot a Szabadság téren. 22 állami erdőgazdaság 15 tematikus sátorral, ismeretterjesztő előadásokkal várja a látogatókat. Lehet tervezni saját erdőt különféle fa- és állatfajokból, gyógyteakeveréket is össze lehet állítani, és erdészeti gépeket is ki lehet próbálni, de koncertek is lesznek, fellép a Rutkai Bori-banda és Szalóki Ági is.

A Mobilitási Hétnek köszönhetően autó is kevesebb lesz a fővárosban, az Andrássy úton az autómentes hétvégén a gyalogosoké, rollerezőké, biciklizőké lesz a tér. A Napraforgó Meseszínház előadása és Kovácsovics Fruzsina koncertje is várja a gyerekeket, 15 órától Caramel, 17 órától Király Viktor és Király Linda ad koncertet.

Az Groupama Arénában az állatrajongókat várják a terraakvabörzén.

Vadászgörényeket, egereket, hörcsögöket, tengerimalacokat, valamint színpompás, különleges díszhalakat

is megtekinthetnek, lesz állatsimogató és sünszépségverseny is.

A Károlyi-kertben szombaton Belvárosi Családi Pikniket rendeznek, itt lép fel a Kolompos Együttes, az Eszter-lánc Mesezenekar is, de a város számos pontján rendeznek a hétvégén gyermekkoncerteket, teljes a paletta: a Hunyadi téri termelői piac melletti parkban szombaton 10 órától a Makám együttes Bogárbál című műsorát hallgathatják meg a kicsik, Halász Judit vasárnap a Játsszunk együtt műsorát mutatja be a Marczibányi téri Művelődési házban, Gryllus Vilmos Biciklizős dalokat ad elő a Puskin moziban vasárnap délelőtt,

Dolák-Saly Róbert pedig ugyanekkor az Újpesti Rendezvénytéren a Családi gumiszoba című gyermekműsorával jelentkezik.

A Magyar Dráma Napján szombaton rendezik meg a Színházak Éjszakáját, de már napközben is várják az érdeklődőket a gyermekszínházak is. A Kolibri Színházban például Macskalabirintussal várják a kicsiket, ahol macskazenés hangszerismeret is lesz és a macskadal rögzített felvételét haza is vihetik a gyerekek, a Budapest Bábszínházban kulisszajárás, színpadtechnikai show és a Holdbéli Csónakos készülő bemutatójának nyílt próbáját is láthatják.

Az Erkel Színházban szombaton és vasárnap látható utoljára a Billy Elliot musical

egy csodálatos fiúról, aki büszkén vállalja, hogy mindene a tánc, kitartó munkával és tehetséggel egy dél-angliai bányászvárosból a balettművészi szakma csúcsára jut.

A Vajdahunyad-várban újabb interaktív, látványos mesekiállítás nyílt Varázslények – Mesebeli küldetés címmel.

40 éve mutatták be Magyarországon a Csillagok háborúját, most a Bálnában kiállításon mutatják be a kultikus történet rekonstruált tereit, díszleteit, életnagyságú figurákat a szereplőkről.

A kiállítás különlegessége a több űrhajóból álló virtuális valóság élménysarok és a jed kiképző ring. A teremben több űrcsatát is átélhetnek a látogatók.

És ha már virtuális valóság, a Duna túlpartján, az ELTE lágymányosi campusán szombaton rendezik meg a Tudományok Fővárosa Fesztivált. Robotokat, drónokat és a jövő járműveit is meg lehet ismerni, naptávcsőbe nézni, és a virtuális valóság segítségével a Holdra lépni a gyerekeknek és felnőtteknek is izgalmas tudományos fesztiválon.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál legjobb filmjeit most a fővárosban is megnézhetik, az Uránia Nemzeti Filmszínházban szombaton. 16 órától kezdődik a gyerekprogram, ahol olyan népszerű mesehősök jelennek meg a vásznon, mint a kuflik, a cipelő cicák vagy Kippkopp, de látható lesz Gyulai Líviusz animációja az Egy komisz kislány naplója című rajzfilm is.

Jankovics Marcell rajzfilmklasszikusa a digitálisan felújított János vitéz is a héten került a magyar mozikba, vasárnap 10 órától az Urániában ezt a filmet is megnézhetik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×