eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Wikipédia/Fabian Lackner

Továbbra is Bécs a legélhetőbb város a világon

Az osztrák főváros nem csak a művészeteire és a kávézóira lehet büszke.

A Gazdasági Hírszerzési Ügynökség (EIU) éves rangsorolása alapján Bécs már második éve a legélhetőbb főváros nem csak Európában, de az egész világon - írja a The Economist.

Az EIU 140 várost rangsorolt 30 szempont alapján, amelyek 5 kategóriába voltak gyűjtve: stabilitás, egészségügy, kultúra és környezet, oktatás, illetve infrastruktúra.

Bécs 99,1 pontot ért el a 100-ból,

a második helyen Melbourne végzett. A top 10 további 8 helyén ausztrál, kanadai és japán városok szerepelnek, a kultúráról és konyhaművészetről ismert London, New York és Párizs a magasabb bűnügyi statisztikák miatt nem került be a legjobb tíz közé.

Tavalyhoz képest a városok pontjai sokat változtak: az EIU elmondása szerint

27 város vált élhetőbbé, 15 viszont alacsonyabb pontot ért el idén.

A legnagyobb ugrás San Juannál és Sydneynél fedezhető fel. San Juan 20 helyet ugorva 69. lett a listán, nagyrészt az Irma és Maria hurrikánok pusztításait követő, gyorsan javuló és nagy támogatást élvező egészségügynek és infrastruktúrának köszönhetően. Sydney az ötödik helyről a harmadikra tornázta fel magát: az ausztrál város nagyban harcol a klímaváltozás ellen "Szabályozható Sydney 2030" programjával.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×