eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Többéves késéssel jelennek meg nálunk a társasjátékok

A Csak egy elnevezésű partijáték kapta Berlinben az Év Társasjátéka díjat - mondta Oberlander Zoltán, a Magyar Társasjátékos Egyesület alelnöke az InfoRádiónak.

A díjnyertes "Csak egy" egy kooperatív társasjáték, a lényege pedig az, hogy a játékosok egyikének ki kell találnia egy szót úgy, hogy a többiek szintén egy-egy szóval segíthetnek neki. Egyszerű partijáték, jellemezte Oberlander Zoltán az InfoRádiónak nyilatkozva.

Az Év Társasjátéka díj mellett átadták az Év Gémerjátéka és az Év Gyermekjátéka díjakat is Berlinben. Előbbi a Fesztáv, ahol a játékosok megpróbálják a madárházukba csalogatni a különféle madarakat, utóbbi pedig a Vikingek völgye nevezetű táblás játék.

Oberlander Zoltán elmondta, a gamerjátékok piaca szűk, ezért

egy gamerjáték ritkán, vagy nagy késéssel érkezik, de a gyerekjátékokra is várni kell akár éveket.

A Magyar Társasjátékdíjat a Kuruzslók Quedlinburgban nevű játék kapta idén, amely egy könnyed, szórakoztató, családi játék, "ahogy a Magyar Társasjátékdíj is ezt a célközönséget irányozta meg", fogalmazott Oberlander Zoltán.

A Magyar Társasjátékos Egyesület alelnöke arról is beszélt, hogy már nagyon komoly cégek és csapatok állnak egy társasjáték megalkotásának hátterében, sőt vannak neves szerzők is, akiknek keresik az ötleteit, de természetesen félamatőr egyesülések is próbálkoznak.

"A nagyvilágban elég sokan ráálltak erre az iparra, mert az emberek szeretnek szórakozni, és a társasjáték remek időtöltés, nagyszerű szórakozási lehetőség" – fogalmazott Oberlander Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×