INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

társasjáték

szórakozás

berlin

díjazás

Többéves késéssel jelennek meg nálunk a társasjátékok

Többéves késéssel jelennek meg nálunk a társasjátékok

Infostart

A Csak egy elnevezésű partijáték kapta Berlinben az Év Társasjátéka díjat - mondta Oberlander Zoltán, a Magyar Társasjátékos Egyesület alelnöke az InfoRádiónak.

A díjnyertes "Csak egy" egy kooperatív társasjáték, a lényege pedig az, hogy a játékosok egyikének ki kell találnia egy szót úgy, hogy a többiek szintén egy-egy szóval segíthetnek neki. Egyszerű partijáték, jellemezte Oberlander Zoltán az InfoRádiónak nyilatkozva.

Az Év Társasjátéka díj mellett átadták az Év Gémerjátéka és az Év Gyermekjátéka díjakat is Berlinben. Előbbi a Fesztáv, ahol a játékosok megpróbálják a madárházukba csalogatni a különféle madarakat, utóbbi pedig a Vikingek völgye nevezetű táblás játék.

Oberlander Zoltán elmondta, a gamerjátékok piaca szűk, ezért

egy gamerjáték ritkán, vagy nagy késéssel érkezik, de a gyerekjátékokra is várni kell akár éveket.

A Magyar Társasjátékdíjat a Kuruzslók Quedlinburgban nevű játék kapta idén, amely egy könnyed, szórakoztató, családi játék, "ahogy a Magyar Társasjátékdíj is ezt a célközönséget irányozta meg", fogalmazott Oberlander Zoltán.

A Magyar Társasjátékos Egyesület alelnöke arról is beszélt, hogy már nagyon komoly cégek és csapatok állnak egy társasjáték megalkotásának hátterében, sőt vannak neves szerzők is, akiknek keresik az ötleteit, de természetesen félamatőr egyesülések is próbálkoznak.

"A nagyvilágban elég sokan ráálltak erre az iparra, mert az emberek szeretnek szórakozni, és a társasjáték remek időtöltés, nagyszerű szórakozási lehetőség" – fogalmazott Oberlander Zoltán.

Kapcsolódó hang

A Csak egy nevű partijáték kapta az Év Társasjátéka díjat
 
Tóth Balázs játékmester, a Gémklub Kiadó munkatársa
 
Év gémer társasjátéka a Fesztáv - Terenyei Róbert, a társasjátékot kiadó Delta Vision vezetője
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018