INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

kobuci

évforduló

koncert

A Zichy-kastély udvarán lévő Kobuci Kert, Óbudán.

Fotóalbummal és jótékonysági esttel szülinapozik a Kobuci

Infostart / InfoRádió

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a főváros egyik legnépszerűbb szabadtéri koncerthelyszíne, az óbudai Kobuci Kert. Az évfordulót a Szent Margit Kórház javára rendezett jótékonysági koncerttel és a hely mikroközösségét bemutató, különleges portréalbummal ünneplik.

Az elmúlt tíz évben a Kobuci Kert műsorkínálatát, kulturális szolgáltatásainak szakmai színvonalát és a minőségi vendéglátásban szerzett tapasztalatait számos szakmai díj elismerte: 2016-ban „Az év koncerthelyszíne” lett (HANOSZ); 2017-ben bluesfesztiválja európai minősítést nyert (EFFE); ugyanebben az évben a kert egyik alapítóját „Óbuda Kultúrájáért” díjjal tüntették ki. Az egyik díj elnevezése: „Öröm a zene”, akár a hely mottója is lehetne!

A kezdetektől fogva az alapítók kifejezett szándéka volt az is, hogy a szolidaritásnak és a szociális érzékenységnek is fóruma lehessen a Zichy-kastély udvara. A születésnapot június 19-én egy jótékonysági esttel ünneplik, amely két fontos eseménnyel is közös cselekvésre hívja a közönséget.

A jótékonysági koncertet a Kobuci két emblematikus zenekara adja majd: Szalonna és bandája, valamint Ferenczi György és az 1ső pesti rackák.

Az est fontos alkotórésze a kert mikrotársadalmáról készült Tíz év élő zene című fotóalbum bemutatója is. Belicza László Gábor fotográfus klasszikus analóg technikával készült portrésorozata a kert négy alapműfajának (folk, világzene, blues, underground) híres muzsikusait és a stábtagokat állította kamera elé. A művészi érzékenységgel készült sorozat nem egyszerűen a személyiség titkairól, hanem az azt építő közösség titkairól mond valami fontosat, és a Kobuci rejtettebb életébe avatja az olvasót.

A koncert jegybevételéből és a fotóalbum eladásából származó összeget a Kobuci Kert a Szent Margit Kórház javára ajánlja fel. A sajtótájékoztatón Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere bejelentette, hogy ő valamint alpolgármesterei szintén csatlakoznak a kezdeményezéshez, és egy havi fizetésüket felajánlják a kórház javára.

A Kobuci Kert szervezésében idén megrendezett Jótékonysági Est az idős betegek ellátásának támogatását célozza meg, hiszen az adománygyűjtés a 2019-es év folyamán a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának felújításáért zajlik.

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Kapcsolódó hang

Tízéves a Kobuci kert
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018