eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
A Zichy-kastély udvarán lévő Kobuci Kert, Óbudán.
Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

Fotóalbummal és jótékonysági esttel szülinapozik a Kobuci

Tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a főváros egyik legnépszerűbb szabadtéri koncerthelyszíne, az óbudai Kobuci Kert. Az évfordulót a Szent Margit Kórház javára rendezett jótékonysági koncerttel és a hely mikroközösségét bemutató, különleges portréalbummal ünneplik.

Az elmúlt tíz évben a Kobuci Kert műsorkínálatát, kulturális szolgáltatásainak szakmai színvonalát és a minőségi vendéglátásban szerzett tapasztalatait számos szakmai díj elismerte: 2016-ban „Az év koncerthelyszíne” lett (HANOSZ); 2017-ben bluesfesztiválja európai minősítést nyert (EFFE); ugyanebben az évben a kert egyik alapítóját „Óbuda Kultúrájáért” díjjal tüntették ki. Az egyik díj elnevezése: „Öröm a zene”, akár a hely mottója is lehetne!

A kezdetektől fogva az alapítók kifejezett szándéka volt az is, hogy a szolidaritásnak és a szociális érzékenységnek is fóruma lehessen a Zichy-kastély udvara. A születésnapot június 19-én egy jótékonysági esttel ünneplik, amely két fontos eseménnyel is közös cselekvésre hívja a közönséget.

A jótékonysági koncertet a Kobuci két emblematikus zenekara adja majd: Szalonna és bandája, valamint Ferenczi György és az 1ső pesti rackák.

Az est fontos alkotórésze a kert mikrotársadalmáról készült Tíz év élő zene című fotóalbum bemutatója is. Belicza László Gábor fotográfus klasszikus analóg technikával készült portrésorozata a kert négy alapműfajának (folk, világzene, blues, underground) híres muzsikusait és a stábtagokat állította kamera elé. A művészi érzékenységgel készült sorozat nem egyszerűen a személyiség titkairól, hanem az azt építő közösség titkairól mond valami fontosat, és a Kobuci rejtettebb életébe avatja az olvasót.

A koncert jegybevételéből és a fotóalbum eladásából származó összeget a Kobuci Kert a Szent Margit Kórház javára ajánlja fel. A sajtótájékoztatón Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere bejelentette, hogy ő valamint alpolgármesterei szintén csatlakoznak a kezdeményezéshez, és egy havi fizetésüket felajánlják a kórház javára.

A Kobuci Kert szervezésében idén megrendezett Jótékonysági Est az idős betegek ellátásának támogatását célozza meg, hiszen az adománygyűjtés a 2019-es év folyamán a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának felújításáért zajlik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×