eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az épülő R67-es út Somogybabodnál 2019. május 23-án. A Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő gyorsút Somogyaszaló, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta és Somogybabod településeket kerüli el. A falvak közötti szakaszokon részben a meglévő 67-es főutat építik át gyorsúttá, a tervek szerint 2019 szeptemberére készül el a teljes út.
Nyitókép: MTI/Varga György

Republic-slágert játszik az autók alatt az új 67-es gyorsforgalmi

Olyan bordázattal látták el az R67-est, hogy 80-nal hajtva ideális zenei élményt szerezhessen rajta bárki. Mutatjuk!

Már épül az R67-es út építése, ami által egy óra alatt elérhetővé válik a Balaton Kaposvárról. 2019 végére elkészül a kétszer-kétsávos, a köztes településeket elkerülő főpálya - derül ki a Sonline.hu összeállításából. Az úttal párhuzamosan lehetővé válik a nehézgépjárművek és a kerékpárok haladása is.

Az átadást nem egyben tervezik, az első szakaszt már augusztusban birtokba vehetik az autózók Somogybabod és Mernyeszentmiklós között.

A csomópontokban úgynevezett "turbókörforgalmak" lesznek majd, előttük és utánuk pedig 2-2 forgalmi sáv.

Összesen 33,2 kilométeren zajlik kivitelezés, 20 kilométeren új nyomvonal épül, a 67-es számú főút települések közti szakaszain pedig 11,5 tonna teherbírásúra erősítik a pályát. Emellett 11 kilométer hosszú burkolt szervizút épül a már említett lassú járművek számára.

Egy minapi bejáráson tesztelték az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot is, többen a résztvevők közül ki is próbálhatták a Republic 67-es út című dalát muzsikáló utat.

A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel.

A legjobb "zenei élményt" akkor érhetjük el, ha 80 kilométer per órás sebességgel hajtunk rá a hangjeggyel megjelölt 500 méteres szakaszra. Az akusztikus burkolatot a Somogybabod közelében lévő szakaszon alakították ki a szakemberek.

A dalt ennél kisebb és nagyobb sebességgel is hallani lehet, csak nem a megfelelő tempóban.

Íme:

Szita Károly polgármester is kipróbálta:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×