eur:
394.93
usd:
370.73
bux:
65394.97
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

"Rosta Marian, Fővinform" - egész más oldaláról mutatkozik be a közlekedési tudor

Péntek este nyílik meg és március végéig látható Rosta Marian - ahogyan ő hívja magát - fest'ész tárlata az Aranytíz Átrium Galériájában. Rosta Mariant az InfoRádió hallgatói is jól ismerhetik, hiszen 14 évig az Útinform és a Fővinform munkatársaként tájékoztatott. Gyermekkora óta művészi pályára készült, ám öt éve van csak lehetősége intenzíven foglalkozni a festéssel. 70 képe van, ezek fele már magántulajdonban.

Kőnap címmel nyit kiállítást pénteken Rosta Marian az Aranytíz Átrium Galériájában.

"Ez onnan indult, hogy ma nőnap van, és megindított, hogy mi lenne, ha ez adna a címét a kiállításomnak. A képeimnek a 80 százaléka, akár tájkép, akár utcakép, mindig van valamilyen kő benne" - fogalmazott az InfoRádióban Rosta Marian.

Eredetileg 20 képet válogatott ki, de csak 16 fért el a kiállítótérben, így az újdonság és az összeilleszthetőség győzött.

A képek Budapestről, illetve mediterrán vidékekről szólnak, olyan tájakról, amik melegséget árasztanak.

Rosta járt például Avignonban, ahol lefotózta a pápapalotát, de festményben már szinte csak az épület lépcsőjét örökítette meg, de egy portugál utcaképe egészen hasonlít a szentendrei macskaköves városrész képéhez.

Budapestről a bazilika, illetve az Anker köz látható, és Rosta Marian lefestette azt a házat is, ahol született, és amelyben a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egy részlege is otthont talált egy időben. Ezért is az a kép címe: Fészek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×