eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Antal Imre kiválaszott volt"

Hetvenhárom éves korában elhunyt Antal Imre. A műsorvezető, színész, aki az európai televíziózásban is példa nélküli, több évtizedes szórakoztató karriert tudhatott magáénak, zseniális volt a közönség előtt - mondta az InfoRádiónak Oltványi Tamás, a Szeszélyes című műsor producere. Sztankay István azt mondta pályatársáról: kiválasztott volt.

Valósággá, visszavonhatatlanná vált, amit sokan rebesgettek. Az ember ilyenkor nagyon meghatódik, különösen, ha olyasvalakiről van szó, mint Antal Imre - mondta az InfoRádiónak Sztankay István színművész.

Imre nagyszerű zenész volt, kiválóan zongorázott, és remek felfogóképességgel rendelkezett, hihetetlenül könnyen tanulta a nyelveket - tette hozzá Sztankay István.

Remek műsorvezető volt, és a színészetben is fantasztikus humorral rendelkezett. Kiválasztott volt. Mindannyian néztük, csodáltuk és szerettük őt - jegyezte meg a színművész, majd hozzáfűzte: Antal Imre szavaiban mindig ott volt az irónia, de az sosem volt bántó.

Dicsérem őt, dicsérem, ám nem azért, mert ezt kell tennem, hanem, mert nem mondhatok róla mást - mondta Sztankay István.

Én hívő ember vagyok, és úgy gondolom: nem véletlenül találkoztunk mi itt, a földön. Remélem, hogy még fogunk - tette hozzá a színművész.

Édesanyja kapcsolta össze a világgal

Antal Imre univerzális tehetség volt: ha nem hatalmasodik el rajta betegsége, amely ujjainak mozgását akadályozta, zongoraművészként fut be páratlan karriert. Emellett zseniális színművész volt, aki harminc-negyven oldalas szövegkönyveket tanult be egyetlen olvasással, hét nyelven beszélt tökéletesen és nagyszerűen tudott bánni a közönséggel - mondta az InfoRádiónak Oltványi Tamás, a Szeszélyes évszakok producere.

A humort Antal Imre hozta közel az emberekhez, hogy azok megérezték, mekkora szíve van. Ez volt az ő titka, ezt egyedülálló módon tudta közvetíteni, ezért remekelt olyan hosszú időn át a televíziós szórakoztató műfajban - tette hozzá Oltványi Tamás.

A producer szerint Antal Imre színfalak mögötti élete rendkívül keserű volt: művészként fantasztikus teljesítményre volt képes és kibontakozott, a magánéletben azonban nem talált partnert.

"Édesanyja halála után elkezdődött Imre menthetetlen búcsúja az élettől; elveszítette azt a kapcsot, ami az élet többi eleméhez fűzte" - jegyezte meg Oltványi Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×