eur:
394.49
usd:
354.24
bux:
72943.39
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Az orosz védelmi minisztérium 2024. augusztus 17-én közreadott videójáról készített képen orosz T-72B3M harckocsi az ukrán határ térségében, az oroszországi Kurszki terület egy nem megnevezett helyén.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

Sikeres orosz ellentámadások Kurszk régióban, településeket foglaltak vissza – térképek

Az ukrán csapatok pedig megközelítették Veszoloje térséget, ahol vélhetően be akarják keríteni a nyugati irányból nyomuló orosz alakulatokat.

Friss térképeket közölt a War Mapper nevű független, háborús konfliktusokkal foglalkozó blog a Kurszk régióban zajló orosz ellentámadásról és a donyecki harcokról. Értékelésük szerint az oroszok Kurszk megyében legalább három települést visszafoglaltak, illetve még néhányba betörtek, ahol jelenleg is harcok folynak – írja a Portfolio.

Közben az ukrán csapatok megközelítették Veszoloje térséget, és valószínűleg az lehet a céljuk, hogy bekerítsék a Sznagoszty térségben nyugati irányból nyomuló orosz alakulatokat.

A háborús blog a donyecki és a kupjanszki harcokról is közölt friss térképeket. Az oroszok Kupjanszkban megpróbálták kettévágni az ukrán csapatokat, és úgy tűnik, hamarosan elérhetik az Oszkil folyót.

Közben Vuhledárnál északról kerülnek, a Pokrovszk-szektorban pedig bármikor eleshet Ukrainszk falu. Toreck és Csasziv Jar térségében minimális orosz területi nyereség látható a térképek alapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Máshol is betiltanák az Airbnb-t? - Megszólaltak a szomszédos kerületek polgármesterei

Máshol is betiltanák az Airbnb-t? - Megszólaltak a szomszédos kerületek polgármesterei

Ahogy korábban többször is írtunk róla, a terézvárosiak az Airbnb-típusú szálláshelyek betiltásáról döntöttek egy helyi ügydöntő szavazáson, így a polgármester ígérete szerint az október végén tartandó képviselő-testületi ülésre készítik elő azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében 2026. január 1-jétől nulla napban határozzák meg a kiadható napok számát a magán- és egyéb szálláshelyeken. A döntés kapcsán sokakban felmerült, hogy vajon a szomszédos kerületek is terveznek-e hasonló kezdeményezéseket. Erről, a 24.hu kérdezte a polgármestereket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×