eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős tagja sajtótájékozatót tart az Európai Unió bővítési csomagjáról Brüsszelben 2020. október 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Kiszorítósdi zajlik az Európai Bizottságban Magyarország kárára?

Brüsszeli értesülések szerint fontos bizottsági pozíciót veszíthet az ország, több okból is.

A Politico úgy értesült, hogy az integrációért felelős uniós biztosinál csak alacsonyabb rangú pozíciókat kaphat Magyarország a következő ciklusban az Európai Bizottságban amiatt, hogy a magyar kormány "folyamatosan akadályozza az Ukrajnával kapcsolatos uniós állásfoglalásokat".

Jelenleg a bővítési biztosi pozíció a legelőkelőbb, amelyet magyar diplomata betölt, ez Várhelyi Olivéré. Ez a munka a balkáni és az ukrajnai integrációt koordinálja, azonban a cikk szerint erősek azok a hangok, amelyek szerint nem szeretnének újra magyar biztost látni ebben a pozícióban, mondván, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetsége "túl erős", így "fel sem merült", hogy Magyarország megtartja a kiemelkedően fontos pozíciót.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×