eur:
385.37
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Észak-koreai hadgyakorlatról szóló televíziós híradás a dél-koreai főváros, Szöul központi pályaudvarán 2024. április 23-án. Az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA közlése szerint a phenjani vezetés nukleáris ellentámadást szimuláló, taktikai hadgyakorlatot tartott, amelyen a nukleáris veszélyhelyzet esetén életbe lépő készültséget és a válaszcsapások végrehajtását gyakorolták „szupernagy” rakétavetők tesztelésével.
Nyitókép: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Hadgyakorlattal bizonygatták, hogy egy nukleáris ellentámadás sem akadály Észak-Koreának

Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló, taktikai hadgyakorlatot tartott "szupernagy" rakétavetők bevetésével - közölte kedden a hivatalos észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA.

A hétfői hadgyakorlatot az ország vezetője, Kim Dzsongün irányította. A gyakorlat célja a nukleáris robbanófejjel ellátott rakéták kilövésére alkalmas "szupernagy" rakétavetők tesztelése volt, amelyek fontos szerepet töltenek be az állam nukleáris haderejének megerősítésében az azonnali ellentámadásra kiterjedő képessége terén - közölte a KCNA, hozzátéve, hogy a gyakorlat egyértelmű figyelmeztetés az országot provokáló ellenségeknek.

Az észak-koreai hadsereg egységei a gyakorlat során a legmagasabb szintű nukleáris veszélyhelyzet esetén életbe lépő készültséget és a válaszcsapások végrehajtását gyakorolták. A rakéták a kijelölt szigeten pontosan értek célba 352 kilométeres távolságból - tette hozzá a KCNA.

A hírügynökség szerint Kim rendkívül elégedett volt a hadgyakorlat eredményével és szorgalmazta, hogy a sereg tegyen további erőfeszítéseket a háborús elrettentésért, illetve ezért, hogy bármikor, bármilyen hirtelen helyzetben átvehessék az irányítást a háború kezdeményezésében.

Dél-Korea hadserege még hétfőn jelentette, hogy Phenjan több rövidhatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×