eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő lőtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Kíméletlenül végeztek ki az ukrán hadifoglyokat

Orosz katonák agyonlőttek vasárnap két ukrán katonát azután, hogy az utóbbiak már megadták magukat - közölte az ukrán szárazföldi erők sajtószolgálata a Telegramon.

"Ma reggel a (keleti országrészben harcoló) Horticja hadműveleti és stratégiai csapatcsoport szektorában az oroszok ismét kimutatták a nemzetközi humanitárius joghoz való hozzáállásukat azzal, hogy lelőttek két ukrán hadifoglyot" - áll az üzenetben.

Az ukrán katonák kivégzéséről egy félperces videófelvételt is közzétett a sajtószolgálat. A felvételen látható, hogyan közelednek a felfegyverzett oroszok egy lövészárokban két ukránhoz, akiknek nincs fegyver a kezükben, és nem tanúsítanak ellenállást. Egy pillanatban az egyik orosz gépkarabéllyal tüzet nyitott mindkét ukrán katonára, és további sorozatokat lő beléjük, miután már a földre zuhantak.

Azt, hogy pontosan hol történt ez a háborús bűncselekmény, a szárazföldi erők nem közölte. Az UNIAN ukrán hírügynökség a közösségi oldalakon közzétett hozzászólásokra hivatkozva, azt írta, hogy az eset Donyeck megyében, az orosz megszállás alá került Szoledar várostól északkeletre fekvő Veszele falu közelében történhetett.

Az UNIAN a DeepState ukrán elemzőportál Telegram-csatornájára hivatkozva közölte azt is, hogy

az orosz megszállók hat, fogságba esett ukrán katonát lőttek le az avgyijivkai Zenit elnevezésű katonai állásban,

ahonnan pénteken vonultak ki az ukrán csapatok. A kivégzett foglyokat hozzátartozóik és bajtársaik egy videófelvételről ismerték fel, amelyet az oroszok tettek közzé az interneten.

A hatból négy olyan sebesüléseket szenvedett, hogy nem tudott járni, két katona pedig velük maradt a több napja körbezárt álláson, így estek fogságba. Az információt a Szlidsztvo.info független ukrán hírportál is megerősítette, közölve három ukrán katona hozzátartozóinak nyilatkozatait, akik az orosz videofelvételen felismerték rokonuk holttestét. A 110. ukrán rohamdandár sajtószolgálata a hírportálnak ugyanakkor azt mondta , hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják egyelőre, hogy a videofelvétel a kivégzett sebesült ukrán katonákról valóban Avgyijivkában készült.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×