eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gázai övezet, 2024. január 7.Izraeli légicsapás Gázában 2024. január 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Fájdalmas videót mutogatott a Hamász

A Hamász palesztin iszlamista szervezet nyilvánosságra hozott hétfőn egy videofelvételt, amelyen bejelentették két olyan izraeli túszuk halálát, amelyet a szervezet fegyveres szárnyának állítása szerint izraeli légicsapások okoztak a Gázai övezetben.

A felvételen látható volt két férfi holtteste és egy fiatal női túsz is, aki láthatóan kényszer alatt megerősítette, hogy két társa meghalt.

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője erre reagálva azt mondta: az egyik túsz bizonyosan nem az izraeli csapások következtében halt meg. Név szerint azonosítva az egyik áldozatot azt hangsúlyozta, hogy az ő esetéről a Hamász hazudik, mert az izraeli hadsereg nem támad olyan helyeket az övezetben, amelyekről tudják, hogy ott izraeli túszokat tarthatnak fogva.

A Hamász hétfőn bejelentette azt is, hogy 24 ezer fölé emelkedett a Gázai övezet elleni izraeli offenzíva halálos áldozatainak száma.

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn azt mondta, "mivel palesztinok élnek a Gázai övezetben, palesztinok is fogják kormányozni" a területet. Hozzátette, hogy a leendő kormánynak a Gázai övezetből kell kikerülnie, de ez már nem fenyegetheti Izraelt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×