eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mentőegységek dolgoznak az észak-indiai Uttarkasinál beomlott autóalagútban 2023. november 26-án. Az épülő alagút november 12-én omlott be a bejárattól mintegy 200 méterre, 41 építőmunkást foglyul ejtve. A munkások biztonságban vannak, és egy bejuttatott csövön keresztül ellátmányt kapnak, a kimentésüket azonban a törmelékfúrás során felmerülő problémák késleltetik.
Nyitókép: MTI/EPA/Haris Tjagi

Több mint két hét után értek el a beszorult emberekhez - videó

Indiában a beomlott himalájai alagútnál a mentőknek fúrással sikerült elérniük keddre azt a 41 munkást, akik 17 napja rekedtek a romok alatt - közölték helyi tisztségviselők.

Az Uttarakhand államban lévő 4,5 kilométeres alagútnál november 12-én történt az omlás. A nyilatkozók szerint néhány órát vesz még igénybe az újabb művelet, amelyben egyesével, kerekes hordágyakon kihúzzák az embereket egy 90 cm átmérőjű csövön keresztül. A csövet át kell tolni a furaton, a törmelékeket el kell takarítani belőle, majd a mentők átmászhatnak rajta, és elkezdhetik kihozni a munkásokat - derült ki a tájékoztatásból.

Kedden az alagút előtt többtucatnyi mentő kötéllel és létrával állt sorba, közben pedig mentőautók érkeztek, hogy majd elszállítsák a 41 férfit a mintegy harminc kilométerre lévő kórházba.

Az alagút a 1,5 milliárd dolláros Csar Dham autópálya része, amely Narendra Modi miniszterelnök egyik legambiciózusabb projektje, amellyel célja összekötni a négy nagy hindu zarándokhelyet egy 890 kilométer hosszú úthálózattal.

Az épülő autópálya-alagút feltehetően fölcsuszamlás miatt omlott be, maga alá temetve az építőmunkásokat Uttarkasi település közelében. A hatóságok eddig egy kisebb átmérőjű csövön juttattak el élelmiszert, C-vitamint és gyógyszereket, köztük depresszió elleni tablettákat a bent rekedtekhez, és rádió adó-vevőn tartották velük a kapcsolatot.

Uttarkasi, 2023. november 27.
Mentőegységek dolgoznak az észak-indiai Uttarkasinál beomlott autóalagút bejáratánál 2023. november 27-én. Az épülő alagút november 12-én omlott be a bejárattól mintegy 200 méterre, 41 építőmunkást foglyul ejtve. A munkások biztonságban vannak, és egy bejuttatott csövön keresztül ellátmányt kapnak, a kimentésüket azonban a törmelékfúrás során felmerülő problémák késleltetik.
MTI/EPA/Haris Tjagi
Mentőegységek dolgoznak az észak-indiai Uttarkasinál beomlott autóalagút bejáratánál 2023. november 27-én. Az épülő alagút november 12-én omlott be a bejárattól mintegy 200 méterre, 41 építőmunkást foglyul ejtve. A munkások biztonságban vannak, és egy bejuttatott csövön keresztül ellátmányt kapnak, a kimentésüket azonban a törmelékfúrás során felmerülő problémák késleltetik. MTI/EPA/Haris Tjagi

A hatóságok nem közölték, hogy pontosan mi okozta az omlást, de a régióban gyakoriak a földcsuszamlások, a földrengések és az árvizek.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×