eur:
389.69
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Izraeli katonák Szderót déli városban 2023. október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg és több tucat embert túszul ejtettek, mintegy 900 sebesültet kórházban látnak el. Izrael teljes mozgósítást rendelt el.
Nyitókép: MTI/AP/Cafrir Abajov

Bajba kerülhetett az izraeli csodatank a Hamasz támadásakor

Több Merkava IV-es tank megsemmisült, de van olyan jármű is, amelyiket megszereztek a palesztinok. Az ukrajnai háború módszerét használták.

Nagyon úgy fest, hogy még a világ egyik legjobb tankjának tartott Merkava IV-esből is veszett el pár darab - írja a Portfolio.

Az egyik ilyen harckocsival az ukrajnai háborúból jól ismert módszerrel végeztek: ledobtak rá egy pilóta nélküli repülőgépről vagy drónról egy kumulatív rakétagránátot.

Egy másik esetben egy Merkava IV-est el is foglaltak a palesztinok.

OSINT-elemzők szerint Izrael eddig legalább 6 Merkavát vesztett el a mai támadás során, számos más páncélozott harcjármű mellett. Ezen a felvételen nem egyértelmű, hogy a tank megvédte-e a legénységet, és hogy mennyire sérült meg.

Az izraeli tankról az Infostarton már többször írtunk, ugyanis nem hivatalosan szó van arról, hogy esetleg ukránok is kaphatnak belőle.

Mindenesetre az izraeli hadsereg már készül a komoly ellencsapásra és ehhez is hasonló tankokat használnak majd.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×