eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Aerial photo of the area of the headquarters in the Sudanese capital Khartoum
Nyitókép: Abd Almohimen Sayed/Getty Images

Lángba borult Szudán fővárosának ikonikus felhőkarcolója – videó

Kigyulladt Kartúm városközpontjának több nevezetes épülete vasárnap a kormányerők és a lázadó milícia között kiújult harcokban.

Az AFP francia hírügynökség által hitelesített – közöségi médiában megjelent – felvételek tanúsága szerint lángokban állt a város számos látványossága, köztük a híres Greater Nile Petroleum Oil Company Tower kúp alakú toronyháza is.

A szudáni főváros lakói szerint szombaton törtek ki újabb heves összecsapások a harcoló felek között. Mint mondták, a hadsereg tüzérségi támadást indított a milicisták Majo városrészben található támaszpontjai ellen, míg utóbbiak ellentámadást intéztek a hadsereg főhadiszállása ellen.

Szudánban április közepén tört ki fegyveres konfliktus Abdel Fattáh al-Burhán szudáni vezető és az egykori alelnöke, Mohamed Hamdan Dagalo vezette Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) nevű félkatonai szervezet között.

Szudánban a konfliktus kezdete óta 5,2 millió ember volt kénytelen elmenekülni otthonából, és az Armed Conflicts Location and Event Data Project nevű civilszervezet óvatos becslése szerint eddig legalább 7500-an vesztették életüket.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×