eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében húzódó frontvonalon 2022. október 24-én. Az ukrán hadsereg ellentámadásokkal szorította ki az orosz csapatokat az ország keleti és északkeleti megszállt területeiről.
Nyitókép: MTI/EPA

Döbbenetes felvétel érkezett a bahmuti pokolról

„Nem földrengés, nem meteorbecsapódás, nem vulkánkitörés.”

Két műholdfelvételt tett közzé az ukrán védelmi minisztérium a kelet-ukrajnai Bahmut városáról: az egyik tavaly májusban, még a harcok előtt készült, a másik pedig most májusban, a több mint fél éve zajló ostrom után. A képek önmagukért beszélnek, egy ház sem maradt épségben.

„Nem földrengés, nem meteor-becsapódás, nem vulkánkitörés, hanem sokkal rosszabb:

az orosz világ eljött Bahmutba”

– idézi a 24.hu az ukrán kommentárját.

A donyecki város közel 80 százalékát az oroszok, 10 százalékát az ukránok ellenőrzik, a maradék semleges zóna. Stratégiai szempontból nem kiemelkedő, inkább csak a politika tette azzá, hogy túlzottan meg akarja védeni, illetve el akarja foglalni. Erről nemrégiben Resperger István, az NKE Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője beszélt az InfoRádióban.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×