eur:
393.78
usd:
368.96
bux:
65875.07
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Steven Spielberg amerikai rendező-producer a The Fabelmans című filmjének vetítésére érkezik a 47. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. szeptember 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Eduardo Lima

Steven Spielberg: nem szabad a régi filmeket a modern kor érzékenységére szabni

A rendező bírálta saját korábbi döntését is e témában.

Spielberg 1982-es filmje, az ET bemutatásának huszadik évfordulójára készített ünnepi változatban cserélte a fegyvereket walkie-talkie-kra: amint arról a Time egy New York-i eseményén beszélt, ez hiba volt – írja a The Guardian.

"Nem kellett volna ezt tennem. Az ET saját korának terméke, és egyetlen filmet sem lenne szabad mai szemüvegünkön keresztül vizsgálni, sem önkéntesen, sem külső behatásra" – fogalmazott.

A rendező már 2011-ben kifejtette, hogy elégedetlen ezzel a döntéssel: a harmincadik évfordulós kiadásra visszakerülnek a fegyverek, mondta akkor. Most a következőkkel egészítette ki az akkor elmondottakat: "Sosem lett volna szabad saját korábbi munkámat felülbírálnom, és másnak sem ajánlom ezt. A filmjeink megmutatják, kik voltunk akkor, amikor elkészítettük őket, és azt is, milyen korban éltünk. Sajnálom, hogy korábban nem így gondoltam" – mondta.

Spielberget Roald Dahl munkáinak átszerkesztéséről is kérdezték: a kövér jelzőt hatalmasra, a csúnya és vadállatit egyszerűen vadállatira cserélték Dahl műveiben.

Először elviccelte a választ, majd azt mondta: számára ezek a könyvek szentnek számítanak, a kultúra részei, és nem hisz a cenzúrában.

Ian Fleming és Agatha Christie írásai is átestek hasonló változtatásokon a közelmúltban.

Spielberg következő filmjét Bradley Cooperrel a főszerepben forgatja egy 1968-as film, A San Franciscó-i zsaru alapján.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×