eur:
389.13
usd:
361.23
bux:
68029.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának videófelvételről készített képe egy Jarsz rakétáról a szibériai Novoszibirszk rakétabázisán 2023. március 29-én, amikor Oroszország hadgyakorlatot kezdett Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétarendszerekkel és mintegy háromezer katonával három orosz régióban. A Jarsz hordozható rendszereket a Topol rakétarendszerek felváltására fejlesztették ki az orosz haderő szárazföldről indítható nukleáris arzenáljának megerősítésére.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Egy egész raktárnyi orosz páncélos tűnt el a Krím-félszigetről

Az orosz hadsereg teljesen kiürítette azt a műszaki telephelyet, ahol elsősorban harckocsikat, páncélozott járműveket és tüzérségi eszközöket tároltak.

A Maxar cég műholdja szúrta ki, hogy eltűntek az orosz nehéz fegyverek a Krím-félsziget egyik nagy raktárából. A február 11-én készült felvételen még tömve a telephely, ám március 16-án már csak alig pár darab harcjárművet lehet látni.

Amikor pedig április 25-én újból lefényképezték a területet csupán a fegyverek hűlt helyét örökíthették meg. Arról nincs hiteles információ, hogy hova tűnhetett a rengeteg tank, lövészpáncélos és ágyú.

Egyes vélemények szerint a harcok során olyan gyors ütemben pusztul az oroszok nehézfegyverzete, hogy az ipar nem képes lépést tartani a veszteségekkel.

Mivel a gyárakból nem érkezik elegendő mennyiségű új fegyver ezért az orosz hadseregnek minden elérhető eszközre szüksége. Mások úgy gondolják, hogy az ukránok előretörésével a Krím egyre nagyobb részét érhetik el az amerikai HIMARS sorozatvetők. Márpedig egy ilyen hatalmas páncélos depó igencsak csábító célpont lehet az ukrán rakétatüzérségnek.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×