eur:
389.05
usd:
363.49
bux:
68175.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il néhai észak-koreai vezetők emlékművét látogatják meg emberek a holdújév ünnepe alkalmából Phenjanban 2023. január 22-én. A kínai holdnaptár szerint január 22-én köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt 12 esztendő közül a nyúl éve lesz. A kínai újév, a holdújév a világ népességének több mint egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe. Kínában, Dél-Koreában és Kelet-Ázsia több más országában is megünneplik.
Nyitókép: MTI/AP/Dzson Csol Dzsin

Észak-Koreában 22 éve nem történt ilyen

Most viszont újra: összeült az újságírók szakszervezete.

Észak-Koreában 22 éve először ült össze ismét az újságírók szakszervezete a héten, a gyűlésen felszólították a tagokat, legyenek a kormányzó Koreai Munkapárt elkötelezett szóvivői – derült ki a KCNA észak-koreai hírügynökség bejelentéséből.

A szakszervezet kilencedik, hétfőn és kedden tartott gyűlésén részt vett az ország legismertebb, több mint öt évtizede a képernyőn lévő tévébemondónője, Ri Csun He is, akit tradicionális viselete miatt külföldön "rózsaszín hölgynek" is neveznek.

A szakszervezet legutóbb 2001 novemberében ült össze, jóval Kim Dzsong Un észak-koreai vezető 2011-es hatalomra kerülését előtt.

Megfigyelők szerint a héten tartott gyűlésen

a propaganda fokozása volt a fő téma az észak-koreai élelmezi válság közepette.

A szakszervezet központi bizottságának vezetője felszólította a tagokat, hogy "abszolút igazságokként" gondoljanak a párt által megfogalmazott irányelvekre és álláspontokra, és legyenek ezen elvek "elkötelezett szószólói".

A tagok egyhangúlag megszavazták a szabályzat felülvizsgálatát is, ám ezzel kapcsolatban nem tudni részetekről, valamint új vezetőt és vezetőhelyettest választották a központi bizottságuk élére.

Észak-Koreában a világon az egyik legrosszabb a helyzet a sajtószabadság terén, az ország médiáját a phenjani vezetés szigorú ellenőrzés alatt tartja.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×