eur:
392.73
usd:
365.69
bux:
66579.3
2024. április 26. péntek Ervin
Boris Becker volt német teniszcsillag érkezik perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. április 6-án. Az egykori klasszis ellen felhozott vádirat 24 pontot tartalmaz, többek között azt is, hogy Nagy-Britanniában és Németországban is vagyont rejtett el a végrehajtók elől. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akár hét év börtönt is kaphat.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

Boris Becker szabad, és máris újra milliomos lehet

A több hónapos angliai börtön után ismét az otthon melegét élvezheti az egykori teniszvilágsztár. Kitoloncolása után Boris Becker visszatérhetett Németországba, ahol az első éjszakát a hírek szerint édesanyja házában töltötte. De nyolc hónap után nemcsak az egyik leghírhedtebb londoni börtön kapuja nyílt ki előtte, hanem hazájában az új lehetőségek tárháza is.

A brit hatóságok csütörtökön helyezték szabadlábra az 55 esztendős Boris Beckert, aki 2012 óta Nagy-Britanniában élt. Az adósságokban úszó Becker 2017-ben jelentett személyi csődöt, miután hátralékba került egy hárommillió fontos (több mint 1,3 milliárd forintos) jelzáloghitel törlesztésével. A háromszoros wimbledoni győztest áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre, miután fedezetként felhasználható vagyoneszközök elvonásában, ingatlanvagyon bevallásának kétrendbeli elmulasztásában és adósságkötelezettségek eltitkolásában bűnösnek találta.

Becker nyolc hónap letöltése után elhagyhatta a börtönt, de távoznia kellett Nagy-Britanniából.

Az egykoron a világ legjobbjai között számon tartott teniszezőnek azonban egyáltalán nem kell aggódnia jövőjéért.

Az immár teljesen bizonyos, hogy Becker szabad ember, az Angliában kiszabott büntetés hátramaradt részét Németországban nem kell letöltenie. Piaci értéke pedig olyan magas, amilyen már rég nem volt, nem kizárt, hogy ismét milliókat kereshet.

A börtön utáni életről már maga is gondoskodott. A Bunte magazin értesülése szerint egy német televízió több részből álló nagy interjút tervez vele, és ezért visszatérését kamerával végigkísérte. Ezen állítólag látható, ahogy londoni Huntercombe börtönt elhagyja, és többen várnak rá, köztük a ProSiebenSat.1 televízió szerkesztőségi vezetője, valamint ügyvédei.

Mint ahogy a hírek szerint milliós gázsi is.

Az interjúsorozat iránt egy brit adó is érdeklődött. A hírek szerint a ProSieben csak az egyik televízió lenne, de bejelentkezett az Apple TV+ is, amely egy két részből álló dokumentumfilmet tervez. A film több egészen személyes interjút is tartalmaz, az utolsó közvetlenül bebörtönzése előtt készült.

Ezenkívül a televízió egyrészt bemutatja a sokszoros wimbledoni győztes sikeres karrierjét, de Becker nem ritkán rendkívül zűrös magánéletét is. Megszólnak családtagok, valamint a nagy "kísérők", köztük John McEnroe, Björn Borg és Novak Djokovic, akinek Becker egy ideig edzője is volt.

De a hírek szerint nem kell aggódnia szakmai jövőjéért sem. A Német Tenisz Szövetség (DTB) alelnöke, Dirk Hordorff a Bildnek már hetekkel ezelőtt kijelentette:

a szövetség kapui mindig nyitva állnak Boris Becker előtt.

Ha letöltötte büntetését, semmi nem szól az ellen, hogy a szövetségben ismét tisztséget vállaljon – fogalmazott az alelnök.

Boris Becker 2017 és 2020 között már dolgozott a szövetségben, akkor a férfitenisz-részleg vezetője volt, de 2020-ban időhiányra hivatkozva búcsúzott. Hordorff nem tartja kizártnak, hogy ugyanezt a funkciót töltse be újra, de más tisztség is szóba jöhet.

"Boris maga választhatja meg az állást" – jelentette ki az alelnök.

London, 2022. március 22.
Boris Becker volt német teniszcsillag és partnere, Lillian de Carvalho érkezik Becker perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. március 22-én. Az egykori klasszis ellen felhozott vádirat 24 pontot tartalmaz, többek között azt is, hogy Nagy-Britanniában és Németországban is vagyont rejtett el a végrehajtók elől. Amennyiben bebizonyosodik a bűnössége, akár hét év börtönt is kaphat.
MTI/EPA/Andy Rain
Boris Becker volt német teniszcsillag és partnere, Lillian de Carvalho érkezik Becker perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. március 22-én. MTI/EPA/Andy Rain

Várható bevételeit pedig közvetve jelenlegi partnere, az afrikai származású, Sao Tomé és Príncipe szigetén született Lilian de Carvalho Monteiro kezeli majd, aki erre külön céget hozott létre.

Mivel a jelenleg már zajló csődeljárás miatt Becker céget nem vezethet, a pénzügyek kezelése Lilian neve alatt zajlik.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×