eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A pusztítás nyomait nézik munkások a Jáva szigetén fekvő Cianjurban 2022. november 21-én, miután 5.6-os erősségű földrengés rázta meg a várost és környékét. A természeti katasztrófa következtében legkevesebb húsz ember életét vesztette és háromszáz megsebesült.
Nyitókép: MTI/AP/Firman Taqur

Pusztító földrengés rengette meg Jáva szigetét, sok a halott – videók

Eddig 46 halálos áldozata és 700 sérültje van az indonéziai Jáva szigetén hétfőn történt 5,6 erősségű földrengésnek – közölte az indonéz országos katasztrófaelhárítási hivatal.

A földmozgás epicentruma 10 kilométeres mélységben, Cianjur térségében, Jáva nyugati részén volt. A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. De erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek.

A katasztrófavédelmi hivatal vezetőjének tájékoztatása szerint a cianjuri területi kórházban 46 halottat és több mint 700 sérültet regisztráltak.

Cianjur környékén számos földcsuszamlást is észleltek.

A 270 millió lakosú, 18 ezer szigetből álló Indonézia a Tűzgyűrű nevű vulkáni övön fekszik, abban a Csendes-óceán partjain végigfutó széles, sávszerű földrajzi régióban, ahol különösen sok működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el, és ahol gyakran fordulnak elő földrengések. Jakartában azonban csak ritkán érezni a hatásukat.

Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta és több mint 460-an megsérültek.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×