eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Adelaide, 2017. szeptember 29.Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a Nemzetközi Űrhajózási Kongresszuson (IAC) az ausztráliai Adelaide-ben 2017. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Morgan Sette)
Nyitókép: MORGAN SETTE

Meglépi Elon Musk azt, amit sokan vártak tőle

De a váltás előtt még megüzente alkalmazottainak: döntsék el, mit akarnak, ha nem felel meg számukra, hogy túlóráznak, inkább most menjenek el.

A platform új tulajdonosa a héten szeretne végezni a szerkezeti átalakításokkal cégénél, ezt követően pedig csökkenteni tervezi a vállalatnál töltött idejét, később pedig mást állít vezetőként maga helyett a Twitter élére - írja a Reuters.

Később egy bejegyzésében ezt azzal egészítette ki: akkor hagyja el a cégez vezetőként, ha annak pozíciója már erős. Minderre azt követően került sor, hogy Jack Dorsey, a Twitter alapítója azt írta, nem fogadná el, ha felkérnék a vállalat vezérigazgatójának.

A Twitter vezetéséről egy perben tanúskodva beszélt Elon Musk,

a Tesla befektetőit ugyanis aggasztja az az időmennyiség, amit az üzletember a Twitterrel tölt azóta, hogy megvásárolta.

A bíróságon azért kell megjelennie, mert 2018-as 56 milliárd dolláros Tesla-fizetésének jogosultságát kell megvédenie.

"A felvásárlás után szükség van a kezdeti lendületes tevékenységre a vállalat újjászervezéséhez, de aztán várhatóan csökkenteni fogom az időmet a Twitterrel" - mondta Musk. Azt is elismerte, hogy Tesla-mérnökök segítettek a Twitter mérnöki csapatainak értékelésében, de azt mondta, hogy ez "önkéntes alapon" és "munkaidőn túl" történt.

A Twitter alkalmazottjainak eközben e-mailt írt, melyben úgy fogalmazott: ha készen állnak hosszú órákon át nagyon nagy intenzitással dolgozni, akkor maradjanak a cégnél, ha nem, akkor viszont álljanak tovább. Aki kész teljesíteni azt, amit Musk kér, annak

egy linkre kattintva kell jeleznie elhivatottságát

- aki nem teszi meg ezt csütörtök este 11 óráig, azt három havi végkielégítéssel elbocsátják a BBC cikke szerint.

Az e-mailben, melyben ultimátumot adott dolgozóinak, megköszönte mindannyiuk eddig a Twitterért tett erőfeszítését is. Elon Musk már elbocsátotta a Twitter dolgozóinak felét azt követően, hogy átvette a céget. A vezetőség tagjait is menesztette, majd elvette az otthoni munkavégzés lehetőségét a dolgozóktól. Minimum heti 40 órás munkát kért tőlük, ami éles váltás a korábbiakhoz képest.

Musk állítólag az elmúlt hetekben a Twitter irodájában is aludt, úgy fogalmazott, gyakorlatilag folyamatosan dolgozik - miközben a Teslát és a SpaceX-et is irányítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×