eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Unsplash

Egyre több cég dönt úgy, hogy egyelőre nem hirdet a Twitteren

Egy népszerű gabonapehely-gyártó, a General Mills csatlakozott frissen a kivárók csapatához.

A cég gyártja többek közt a Cheerios gabonapelyhet: Kelsey Roemhildt, a cég szóvivője arról nyilatkozott, figyelik a Twitter vezetésének új irányát és az abban látottak alapján döntenek jövőbeni költéseikről.

Október utolsó hetében a General Motors állította le átmenetileg hirdetéseit a Twitteren, később pedig az Audi is csatlakozott hozzá, szintén azzal az indokkal, hogy megfigyeli, mi történik a Twitternél. A The Guardian cikke szerint a Pfizer sem költ jelenleg a platformon hirdetésre, de nem kommentálja döntését.

A hirdetők azért óvatosak a Twitterrel kapcsolatban, mert az Elon Musk által egy hete megvásárolt platformon aggódnak a moderálás szabályainak megváltozása miatt, és tartanak attól, hogy üzletileg hátrányossá válhat számukra, ha itt hirdetnek. Musk a cég átvétele előtt azt ígérte, nem lesz a Twitter a gyűlöletbeszéd központja, de

egyes felhasználók azóta összeesküvés-elméleteket terjesztenek

és rasszista szövegeket tesznek közzé – ezzel is tesztelhetik, vajon változtak-e a moderálás szabályai az oldalon.

A Twitter tartalommoderálási tanácsának összehívásáig tervezhetnek a nagy cégek kivárni: Elon Musk már bejelentette, hogy nem hoz döntéseket. A tanácskozásnak ugyanakkor eddig nem tűztek ki időpontot.

A Twitter bevételeinek mintegy 90 százaléka a hirdetőktől származik, de messze nem ez a legnagyobb platform, amelyhez a hirdetők digitális marketing céljából fordulnak. A digitális hirdetések mintegy 75 százalékát a Google, az Amazon és a Meta adja, az összes többi platform együttesen a maradék 25 százalékot teszi ki. Az Insider Intelligence előrejelzése szerint a Twitter 2022-ben a világ digitális reklámköltésének 0,9 százalékát fogja birtokolni, míg a Meta 2022-ben 21,4 százalékért lesz felelős.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×