eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk
ANKARA, TURKIYE - OCTOBER 06: In this photo illustration, Elon Musks twitter profile is displayed on a mobile phone and the image of him is seen on a computer screen on back of it in Ankara, Turkiye on October 06, 2022. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency
Nyitókép: Gettyimages/Anadolu Agency

Elon Musk több mint százmilliárd dollárral lett szegényebb idén

A nagy veszteség ellenére a vállalkozó még mindig a leggazdagabb ember a bolygón 169,8 milliárd dollár vagyonnal.

A Bloomberg hírügynökség számításai szerint Elon Musk nettó vagyona összességében 100,5 milliárd dollárral csökkent, vagyis többel, mint a Bloomberg 500 milliárdost számon tartó listáján bárki.

A vállalkozó csak hétfőn 8,6 milliárd dollárt veszített azzal, hogy elektromosautó-gyártója, a Tesla részvényei két éve a legalacsonyabb szintre estek.

Elon Musk máris megszüntetett több munkavállalói juttatást friss szerzeményénél, a Twitternél. Megszűntek a teljesítménypótlékok, valamint az egészségügyi, a képzési és az otthoni internethez történő hozzájárulások, illetve az óvodai juttatások. Értesülések szerint ezeket a juttatásokat visszaállítják, amint a vállalatvezetés úgy látja, hogy javul a cég pénzügyi helyzete.

Október elején Elon Musk 44 milliárd dollárért szerezte meg a Twittert, majd azonnal elbocsátotta a vezetőség több tagját és komoly létszámleépítésbe fogott. Elon Musk azzal indokolta a leépítést, hogy arra a közösségi médiacég gazdálkodásának kiegyensúlyozása érdekében van szükség, mert az a jelen helyzetben naponta négymillió dollár veszteséget termel.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×