eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Twitter-részvényekkel való kereskedés átmeneti felfüggesztéséről tájékoztató kijelző a New York-i értéktőzsdén 2022. október 4-én, miután Elon Musk milliárdos üzletember bejelentette, hogy mégis megvásárolná a közösségi médiavállalatot az eredeti 44 milliárd dolláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól. A Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója a javaslatát két héttel a per első bírósági tárgyalása előtt tette, amelyet a Twitter az adásvételi szerződés megsértése miatt indított. A befolyásos médiaplatform vezetősége április 25-én egyezett meg Muskkal az adásvételről, az üzletember azonban később elállt vételi szándékától.
Nyitókép: MTI/AP/Seth Wenig

Fokozódik a Twitter-káosz: Elon Musk a Twitteren rúgta ki egy fejlesztőjét

A Twitter újdonsült tulajdonosa több alkalmazottjával veszett össze a platformon, egyiküket pedig ki is rúgta.

"Ki van rúgva" - ezzel a mondattal zárta a Eric Frohnhoefer szoftverfejlesztővel folytatott vitáját a Twitteren Elon Musk. Az exalkalmazott ugyanitt erősítette meg, hogy valóban megvonták hozzáférését a Twitter belső rendszereihez - írja a CNN.

A nyilvános gesztusra azt követően került sor, hogy a fejlesztő megcáfolta Elon Musk azon állítását, miszerint - az ő szavaival fogalmazva - a Twitter egyes országokban szuperlassan fut.

Nem ő az egyetlen elbocsátott alkalmazott

Frohnhoefer akkor értesült kirúgásáról, amikor egy barátja elküldte neki Musk bejegyzését: azt mondja, senki sem kereste meg őt a cégtől. Hozzátette, hogy ő azok közé tartozott, akik adtak egy esélyt Musknak, maradtak a cégnél, hogy kivárjanak és lássák, merre tartanak az üzletember irányításával - de tény, hogy minden, amiről az eddigi híradások a cég kapcsán szóltak, igaz.

A Twitter jelenlegi állapotát káoszként írta le.

Még egy további alkalmazottat kirúgta a hétfői vitákat követően saját Twitter-bejegyzése szerint, illetve további alkalmazottakat értesített a cég arról, hogy megszegték a cég belső szabályzatát, ezért kirúgják őket. Ezek az alkalmazottak úgy vélik, a belső kommunikációs rendszerben, a Slackben tett megjegyzéseik miatt kellett távozniuk. Belső források szerint az elmúlt napokban sok alkalmazott kritizálta nagyon nyíltan Muskot ezen a felületen.

Musk vezetői stílusa meglehetősen diktatorikus

A kirúgásokkal kapcsolatosan Elon Musk ironikus bejegyzést tett közzé a Twitteren.

"Elnézést szeretnék kérni ezeknek a géniuszoknak a kirúgásáért. Hihetetlen tehetségüket máshol biztosan hasznosíthatják majd"

- írta.

Minderre azt követően került sor, hogy Musk a cég alkalmazottainak felét elbocsátotta, egyesek szerint ezzel a platform működését veszélyeztetve. Musk megtorolja azt, ha valaki nem ért vele egyet, a Twitter felsővezetőinek kiszorításával és az igazgatótanács megszüntetésével pedig megszilárdította a vállalat feletti ellenőrzését. Jelenleg közeli barátai segítségével és a Tesla erőforrásainak bevonásával irányítja a Twittert.

Előre szóltak, hogy baj lesz

Egy belső dokumentum szerint a legmarkánsabb változás, a pénzért megvásárolható kék pipa kapcsán az alkalmazottak már november elején kifejtették abbéli véleményüket, hogy ez árthat a platformnak - megjelenhetnek olyan felhasználók, akik fizetnek, de nem azok, akiknek magukat mondják, illetve azok, akiknek nincsen forrása a havi 8 dolláros előfizetésre, kiszorulhatnak a megbízható források köréből, miközben esetleg elnyomott országokból szeretnék hallatni hangjukat. Arról is írtak, hogy

sokan hagyhatják ott a Twittert a tervezett változtatás miatt.

A fizetős kék pipa bevezetésekor azonnal számos olyan felhasználó jelent meg az oldalon, akik nem azok voltak, akiknek magukat állították, ezzel növelve a Twittertől egyébként is távolodó hirdetők bizalmatlanságát. A rendszert felfüggesztették, egyelőre nem tudni, mikor lesz ismét elérhető.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×