eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Set for social chat reactions. Trendy thumb up, heart, love, laugh, wonder, sad, and angry head emoticons
Nyitókép: prettywoman/Getty Images

A Twitter után a Meta jön: ezreket küldhetnek el a Facebook anyacégétől

Akár szerdán megkezdődhet a tömeges leépítés.

A Meta történetének első nagy kirúgási hulláma indulhat el szerdán a The Wall Street Journal értesülése szerint: több ezren kaphatnak felmondólevelet. Szeptember végén a Metának több mint 87 ezer alkalmazottja volt.

A CNBC cikke szerint a Meta szóvivője nem kommentálta az értesülést, Mark Zuckerbergnek a vállalat legutóbbi eredménybeszámolóján, a múlt hónapban tett megjegyzéseire hivatkozott.

"2023-ban a befektetéseinket néhány kiemelt fontosságú növekedési területre fogjuk összpontosítani. Ez azt jelenti, hogy néhány csapat jelentősen növekedni fog, de

a legtöbb csapat mérete stagnál vagy zsugorodni fog a következő évben.

Összességében arra számítunk, hogy 2023 végén vagy nagyjából ugyanolyan méretű, vagy akár a mainál valamivel kisebb szervezetként fogunk működni" – mondta Zuckerberg akkor.

A Meta részvényeinek értéke idén 73 százalékot zuhant, 2016 eleje óta a legalacsonyabb szintre esett, így a közösségi médiaóriás az S&P 500 legrosszabbul teljesítő vállalata 2022-ben.

A Twitter, melyet Elon Musk vásárolt meg október végén 44 milliárd dollárért, szintén nagy leépítésekbe vágott bele egy héttel a tranzakciót követően. Az alkalmazottak a Twitternél levélben értesültek arról, megvan-e még állásuk.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×