eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 4-én közreadott videofelvételről készített képen fogolycsere keretében Ukrajna által szabadon engedett orosz hadifoglyok az Oroszország annektálta kelet-ukrajnai Donyecki területen. Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint 107 orosz katonát engedtek szabadon a Kijev ellenőrizte területről.
Nyitókép: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Mindkét oldalon kínoztak meg hadifoglyokat az ukrajnai háborúban - vizsgálati eredmények

Orosz és ukrán oldalon egyaránt előfordult, hogy hadifoglyokat kínoztak meg - állapítja meg jelentésében az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala.

Az ENSZ ukrajnai megfigyelőcsoportja mindkét oldalról több mint 100 fogollyal beszélgetett. Az orosz fogságból szabadultakkal elengedésük után beszéltek, mert Oroszország nem engedélyezte az ENSZ-nek, hogy felkeresse azokat a létesítményeket, ahol hadifoglyokat őriznek.

Matilda Bogner, a megfigyelés vezetője elmondta, az ukrán foglyok túlnyomó többsége bántalmazásokról számolt be, példaként említve a kutyatámadásokat, sokkolóval és tábori telefonokkal történő áramütéseket, valamint szexuális erőszakot.

Bogner hozzátette, a bánásmód célja a megfélemlítés és a megalázás volt. Egy Olenivka melletti büntetőtelepen élő férfi elmondta, hogy az oroszokhoz kötődő fegyveres csoportok tagjai drótokat erősítettek a nemi szervéhez és az orrához majd áramot vezettek bele. Azt mondta,

kínzóit egyáltalán nem érdekelte, mit felel a kérdéseikre, csak szórakozásból kínozták a foglyokat.

Oroszország kategorikusan tagadja, hogy bármilyen formában bántalmaznák a fogságba esett ukrán katonákat.

Bogner szerint a másik oldalon "hiteles állítások" szólnak arról, hogy ukrán katonák orosz hadifoglyokat végeztek ki, emellett az orosz hadifoglyok rossz és megalázó szállítási körülményekről számoltak be, teherautókba vagy furgonokba zsúfolták őket meztelenül, hátrakötött kézzel.

Kijev korábban úgy nyilatkozott, hogy minden információt ellenőriz a hadifoglyokkal szembeni bánásmódról, és kivizsgálja az esetleges jogsértéseket és megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

(A nyitóképen: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 4-én közreadott videofelvételről készített képen fogolycsere keretében Ukrajna által szabadon engedett orosz hadifoglyok az Oroszország annektálta kelet-ukrajnai Donyecki területen. Az orosz védelmi minisztérium bejelentése szerint 107 orosz katonát engedtek szabadon a Kijev ellenőrizte területről.)

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×