eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Manchester, 2017. október 3.Edward Michael Bear Grylls brit kalandor, író, beszél a Konzervatív Párt manchesteri konferenciájának harmadik napi ülésén 2017. október 3-án. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Bear Grylls is ott volt a királynő temetésen

A cserkészek képviseletében érkezett.

A családtagok, más királyi családok képviselői és államfők mellett hírességek is részt vettek II. Erzsébet ma déli órákban tartott temetésén: a tévéből lehetett ismerős Bear Grylls és Sandra Oh arca is.

A fekete öltönyt viselő Bear Grylls a cserkészek képviseletében búcsúzott a királynőtől. Még 2009-ben, 34 évesen választották a cserkészmozgalom angliai vezetőjének: előtte senki nem kapta meg ilyen fiatalon ezt a kinevezést, jegyezte meg a The Guardian cikke.

II. Erzsébet, aki a cserkészmozgalom patrónusa volt, később a brit birodalmi érdemrenddel is kitüntette Gryllst.

A királynő halálát követően a tévés személyiség úgy nyilatkozott, a teljes cserkésztársadalom eggyé vált a patrónusuk elvesztése fölötti fájdalomban, hozzátéve: a királynő a felnövekvő generációk előtt fényes példaként állt.

Grylls szerint Erzsébet nagyon sokat segített a fiataloknak uralkodása során, és nagy büszkeséggel töltötte el, amikor 1970-ben először lányok is csatlakozhattak a mozgalomhoz. A királynő több alkalommal személyesen beszélt Gryllsnek arról, milyen fontosnak tartja az önkénteskedést, felidézve saját szolgálatát a második világháború ideje alatt.

A Grace klinika című tévésorozatból ismert Sandra Oh a Kanada rendje tagjaként vett részt a szertartáson.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×