eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Harry herceg és a felesége, Meghan sussexi hercegnő megnézi a windsori kastély elé kegyeletből elhelyezett virágokat 2022. szeptember 10-én. Harry nagyanyja, II. Erzsébet brit királynő két nappal korábban, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/AP/Martin Meissner

Nem kéne - Plüss corgik, szendvicsek és lufik: ezeket viszik a gyászolók a Buckingham palotához

A briteket arra kérik, inkább tekintsenek el a megemlékezés különleges módjaitól, mivel a palotának otthont adó Green Park üzemeltetőinek fejfájást okoz ezek kezelése.

Lekváros szendvicsek, lufik, plüss corgik és Paddington-macik: a gyászolók által a Buckingham palota kerítése elé helyezett tárgyak színes kavalkádja a Green Park fenntartói számára nem túl kedves látvány.

"A fenntarthatóság jegyében arra kérünk mindenkit, csak

organikus vagy komposztálható tárgyakat

hagyjanak itt" - fogalmazták meg felszólításukat a Royal Parks munkatársai.

Arra is kérik az embereket, hogy nejlon csomagolás nélküli csokrokat helyezzenek el a Buckingham palota közelében: a nejlonba csomagolt virágok hamarabb elhervadnak, és a környezet szempontjából is káros ez a gyakorlat.

Erzsébet halálhírének csütörtök esti bejelentése óta emberek ezrei utaznak a Buckingham palotához, Balmoralbe vagy Windsorba, hogy ott emlékezzenek meg az elhunyt uralkodóról. A lekváros szendvicsek és a Paddington-figurák megjelenésének oka az a rövidke jelenet, melyet II. Erzsébet platina jubileumára időzítve Paddingtonnal közösen készítettek róla.

A Buckingham palota szuvenírboltjának üzemeltetője szerint azóta, hogy II. Erzsébet meghalt, megduplázódtak a bolt eladásai,

beszállítóiknak éjt nappallá téve kell dolgozniuk azért, hogy ki tudják elégíteni a keresletet, és folyamatosan áramlanak az emberek az üzletbe.

"Aznap este óta rengetegen érkeznek hozzánk. Sok a vásárló, és mindenki olyasmit keres, ami a királynővel kapcsolatos" - mondta el a Sky Newsnak a Cool Britannia munkatársa, Ismial Ibrahim.

A részvétet nyilvánítani szándékozókkal a Royal Parks tudatta: a csokrok mellett elhelyezett kártyákkal és képeslapokkal nincs probléma, ezeket később kiválogatják és elteszik, de

ajándéktárgyakat ne hagyjanak a parkban.

"Virágon kívül mást, például lufit vagy plüssmacit ne hozzanak" - emelték ki. Hozzátették azt is, hogy a gyertyagyújtás sem megengedett, a meggyújtott mécsesek fényét ki fogják oltani.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×