eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az orosz védelmi minisztérium által közreadott képen a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselnek orosz katonák egy katonai felvonulás próbáján a Moszkva melletti Alabinóban 2020. június 10-én. Május 29-én, a fasizmus felett aratott győzelem 75. évfordulóján elmaradt a felvonulás a járvány miatt, de június 24-én megtartják a parádét Moszkvában.
Nyitókép: -

Már a lengyelországi harci tervekről beszélnek Moszkvában

A "rákos sejtezésre" válaszul "nácitlanítana" Lengyelországban is Oleg Morozov.

Az orosz parlament alsóháza (Duma) javasolja, vegyék fel Lengyelországot a "nécitlanításra" szoruló országok listájára - írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségre hivatkozva a 444.hu.

Ismert, ugyanerre az okra hivatkozva annektálta a Krímet az előző évtized közepén Oroszország, és ugyanezzel az indokkal foglalta el két kelet-ukrajnai tartomány jelentős részét az orosz hadsereg.

A Duma ellenőrző bizottságának elnöke, Oleg Morozov azzal is érvel a "nácitlanítás" mellett, hogy a lengyel vezetés egyes, Oroszországról szóló kijelentései ("rákos daganat") indokolják ezt.

Korábban Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök fogalmazott úgy a The Telegraphnak adott interjújában, hogy Oroszországot "egész európára halálos fenyegetést jelentő rákos daganatnak" tartja, ehhez Andrzej Duda lengyel államfő hozzátette: Oroszországnak kártérítést kell fizetnie Ukrajna számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×