eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek szállnak le a buszról, amellyel a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál kialakított segítségponthoz szállították őket a helyi határátkelőhelytől 2022. március 10-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lassul a menekültár a magyar–ukrán határon, de most jöhet a neheze

Nyugat-Ukrajnában jelentős számú háborús menekült van még, ők most indulhatnak meg, legalábbis ennek fogadására készülnek a magyar határon.

Csökkent a nyomás az ukrán átkelőkön is: ennek az lehet az oka, hogy sokan nem lépik át az országhatárt, hanem Ukrajna nyugati részében húzzák meg magukat. Ungvár polgármestere azt mondta, a város a befogadóképességének határán van, több menekülőt nem tudnak elhelyezni.

Beregsurány polgármestere szerint az ott működő segítő ponton korábban napi ötezer ember is megfordult, most viszont nagyjából kétezren érkeznek Ukrajna felől. Az áradat lassulásának okát csak találgatják.

„Igazából vihar előtti csendnek hisszük, tehát holnap, holnap utántól vannak olyan információink, hogy megindulhat az áradat. Ungvár környékén, Beregszász környékén vannak beragadva a menekültek. A lassúságnak mi az oka, biztos, hogy nem a magyar oldal, mert itt akár nagyobb tömegek fogadására is képesek vagyunk” – mondta az atv.hu-nak Herka István, Beregsurány polgármestere.

A menekültek közül többen is arról számoltak be, hogy a hágókon nehézkes az átjutás, mert a katonaköteles férfiakat már ott visszafordítják. Sok olyan menekült érkezik, akit a korábban érkezett családtagjai ösztönöztek az indulásra. A román határ felől is sokan érkeznek. Kis Lórinc István, Csengersima polgármestere arról számolt be, hogy most lassult a menekültár, ennek az lehet az oka, hogy lassabban engedik át az embereket a moldáv és a román határon.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×