eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az árvízzel elöntött Argyle utca Camdenben 2022. március 7-én. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Húsz emberéletet követelt az özönvíz Sydneyben, és messze még a vége – fotók, videó

Tízezrek kényszerültek elhagyni otthonukat az Ausztrália keleti partján található Sydney-ben, miután a heves esőzések elárasztottak több külvárosi területet.

Az ítéletidőnek már húsz halálos áldozata van.

Egy elhagyott autó közelében holtan találtak egy 67 éves nőt és 34 éves fiát Sydney nyugati részén – közölték a hatóságok. A queenslandi rendőrség megerősítette egy február 27-e óta eltűntként nyilvántartott férfi halálát. Velük együtt húszra emelkedett az ítéletidő halálos áldozatainak száma. Többségük elárasztott házakban vagy a víz által elsodort autókban lelte halálát.

Camden, 2022. március 8.
Vízben elmerült autó az árvízzel elöntött Argyle utcában, Camdenben 2022. március 8-án. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni.
MTI/EPA/AAP/Dean Lewins
Vízben elmerült autó az árvízzel elöntött Argyle utcában, Camdenben 2022. március 8-án. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni. MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Queensland és Új-Dél-Wales államban rekordmennyiségű csapadék hullt az elmúlt hetekben, és a megáradt folyók városokat vágtak el a külvilágtól, illetve tanyákat, állatokat és utakat mostak el.

Camden, 2022. március 8.
Árvízzel elöntött terület Camdenben 2022. március 8-án. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni.
MTI/EPA/AAP/Dean Lewins
Árvízzel elöntött terület Camdenben 2022. március 8-án. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni. MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

Dean Narramore ausztrál meteorológus egy sajtótájékoztatón elmondta: a következő egy-két nap még nehéz lesz.

Szerda éjjelig akár 120 milliméter csapadék is hullhat az ötmilliós Sydney-re.

Hétfő reggel óta helyenként 200 milliméter eső zúdult a nagyvárosra. A márciusi átlagos csapadékmennyiség körülbelül 140 milliméter szokott lenni a térségben.

A hatóságok figyelmeztették az alacsonyan fekvő területek lakóit, hogy álljanak készen az evakuálásra. Emellett arra kérték a helyieket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és a szokásosnál jóval több idővel számoljanak, ha a tömegközlekedést használják.

Az áradások miatt több helyen nem működik a vasúti közlekedés – fűzték hozzá.

Ipswich, 2022. március 8.
Az ausztrál védelmi erők tagjai segítenek az áradások utáni takarítási munkálatokban Ipswichben 2022. március 8-án. Ausztrália délkeleti térségét napok óta a heves esőzések miatt bekövetkezett áradások sújtották.
MTI/EPA/AAP/Darren England
Az ausztrál védelmi erők tagjai segítenek az áradások utáni takarítási munkálatokban Ipswichben 2022. március 8-án. Ausztrália délkeleti térségét napok óta a heves esőzések miatt bekövetkezett áradások sújtották. MTI/EPA/AAP/Darren England

Új-Dél-Walesben körülbelül 60 ezer embert utasítottak otthona elhagyására. Az állam északi részén több városban nincs áramszolgáltatás és internet az ítéletidő miatt.

Camden, 2022. március 8.
Szörfdeszkával közlekedő férfi az árvízzel elöntött Camdenben 2022. március 8-án. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni.
MTI/EPA/AAP/Dean Lewins
Szörfdeszkával közlekedő férfi az árvízzel elöntött Camdenben 2022. március 8-án. A heves esőzések miatt áradások sújtják Ausztrália keleti partvidékét. A természeti katasztrófa miatt Új-Dél-Wales államban emberek tízezreit kellett evakuálni. MTI/EPA/AAP/Dean Lewins

A hatóságok attól tartanak, hogy további záporok akadályozzák majd a mentési munkákat és a segélyszállítmányok célba jutását.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök a védelmi erők több tagját irányította át az árvíz sújtotta területekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×