eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
HOUSTON, TX - NOVEMBER 06: A festival patron is seen leading flowers outside of the canceled Astroworld festival at NRG Park on November 6, 2021 in Houston, Texas. According to authorities, eight people died and 17 people were transported to local hospitals after what they describe as a crowd surge at the Astroworld festival, a music festival started by Houston-native rapper and musician Travis Scott in 2018. (Photo by Alex Bierens de Haan/Getty Images)
Nyitókép: Alex Bierens de Haan/Getty Images

Szintet lépett a halálos fesztiválpánikot követő nyomozás

Már azt is vizsgálja a rendőrség, hogy drogot fecskendezhettek egyes résztvevőkbe és egy biztonsági őrbe – előfordulhat, hogy ez is közrejátszott abban a tragédiában, amelynek során a Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevű zenei fesztiválon kitört pánik nyomán.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a katasztrófa pénteken a fesztivál helyszínéül szolgáló NRG Parkban péntek este fél kilenc körül következett be. Épp Travis Scott, a Grammy-díjra jelölt rapper és producer volt a színpadon, amikor a mintegy 50 000 fős (teltházas) nézőtéren a rajongók a színpad felé nyomultak. Többen elájultak, volt, akit agyontapostak, mások szívrohamot kaptak. A legfrissebb hírek szerint 25 embert szállítottak kórházba, másokat a helyszínen látott el az egészségügyi szolgálat. Szombaton 13-an még mindig kórházban voltak.

Azóta kiderült, az áldozatok fiatalok voltak: a houstoni polgármester, Sylvester Turner szombaton azt mondta újságíróknak: ketten 14 és 16 évesek, ketten 21 évesek, másik kettő 23 éves, a hetedik pedig 27 éves. A nyolcadik áldozatot egyelőre nem azonosították - írta a Reuters.

A város tűzoltóparancsnoka, Samuel Pena elmondta, hogy több összeesett és elájult koncertlátogatót is újra kellett éleszteni egy, a kábítószer-túladagolás elleni gyógyszerrel. Köztük volt egy biztonsági tiszt, akinek a jelek szerint egy koncertlátogató adott be injekciót a nyakába.

HOUSTON, TX - NOVEMBER 05: HOUSTON, TX - NOVEMBER 05: Fans attend the Astroworld Fest 2021 at NRG Park on November 5, 2021 in Houston, Texas. (Photo by Omar Vega/FilmMagic)
A koncertre gyülekező nézősereg. (Photo by Omar Vega/FilmMagic/Getty Images)

A houstoni városi rendőrfőnök, Troy Finner elmondta, hogy osztályán gyilkossági és kábítószer-nyomozók indítottak nyomozást, miután több kikérdezett ember is beszámolt a tűszúrásos és kábítószeres esetekről.

Egyelőre nem tudják a hatóságok, hogy a fentieknek volt-e köze a tömeg színpad felé nyomulásában, ami aztán a tragédiához vezetett.

Megpróbálták leállítani a koncertet

A buliról sokatmondó felvételek kerültek nyilvánosságra. Az egyiken a mentőautók tetején táncolnak rajongók, egy másikon az egyik kameraállványra felmászó fiatalok próbálják kiabálva leállítani a show-t, felhívva a figyelmet, hogy odalenn nagy baj van.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy úgy érezték, túl sok ember van összezsúfolódva. Egy férfi fesztiváltermékeket szeretett volna venni, de olyan nagy tömeg volt, hogy úgy érezte, szinte levegőt sem kap. Kaotikusnak írta le a helyzetet. Egy másik férfi arról beszélt, hogy rengeteg ittas és "őrülten viselkedő" ember volt a közönség tagjai között. Megint mások megemlítették, hogy a tömeg mintegy fele 21 éven aluli volt, és sokan dobáltak mindenféle tárgyakat. Egy 17 éves fiatal szerint pedig a tragédia előtt érezni lehetett a "bomlasztó viselkedés" elharapózását.

A Twitteren szombaton közzétett 90 másodperces videóban Travis Scott azt mondta, hogy a színpadon egyszerűen nem tudta elképzelni a helyzet súlyosságát, és azt írta, "teljesen lesújtotta" az eset.

Arról is beszélt, teljes mértékben támogatja a rendőrséget abban, hogy kivizsgálják a tragikus esetet, és a houstoni közösséggel együtt a rászoruló családok támogatásán fog dolgozni. Scott hozzátette, hogy imádkozik a családokért és minden érintettért - írta a BBC.

A többnapos fesztivál további programjait lemondták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×