INFORÁDIÓ
2021. november 30. kedd
Andor, András

egyesült királyság

európai unió

védettségi igazolvány

Digital Green Pass concept: Smartphone over a passport and a surgical mask on a wooden table show an hypotetical app for the Digital Green Passport (or digital pass certificate)

Az EU elfogadja az Egyesült Királyság védettségi igazolványát

Infostart / MTI

És Örményország is csatlakozott az uniós rendszerhez.

Az Európai Bizottság egyenértékűségi határozatot fogadott el Örményországgal és az Egyesült Királysággal a koronavírus elleni védettséget igazoló okmányok kölcsönös elfogadásáról, ezzel a két ország csatlakozott a koronavírus-járvány elleni küzdelmet célzó uniós rendszerhez - erről tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

A határozat értelmében az Egyesült Királyság és Örményország illetékes hatóságai által kiállított Covid-tanúsítványok egyenértékűek az EU digitális Covid-igazolványával, az általuk kibocsátott tanúsítványokat mostantól ugyanolyan feltételekkel kell elfogadni az EU tagországaiban, mint az uniós igazolást. Ezzel egyidejűleg a két ország megállapodott abban, hogy

elfogadja az uniós digitális Covid-igazolványt minden ilyen igazolással rendelkező beutazó esetében.

Az intézkedésre azért is vártak nagyon a britek, mert az EU-ban egyre több ország tesztet írt elő a brit turisták számára múzeumokba, éttermekbe való belépéshez, lévén nem volt egyenértékű az ottani védettségi igazolás az unióssal, amelyet elfogadnak ezeken a beltéri helyeken.

A bizottsági közlemény Didier Reynders igazságügyi biztost idézte, aki úgy nyilatkozott, hogy a biztonságosabb utazás valósággá vált az EU védettségi igazolványának köszönhetően, amely mára vezető globális szabvánnyá vált. Ez idáig négy kontinens 45 országa csatlakozott az uniós rendszerhez, amelyeket a következő hetekben és hónapokban továbbiak követnek majd. Az EU nyitott marad arra, hogy más országok is csatlakozzanak az EU rendszeréhez - mondta.

A csütörtökön elfogadott határozatok október 29-től lépnek hatályba.

Nyitókép: Cristian Storto/Getty Images
A címlapról ajánljuk

Meghalt a Forma–1 ikonja

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Sir Frank Williams, a Williams csapat alapítója és névadója....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018