eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter@Sara_Perria

Hatalmas tűz pusztít Szardínia szigetén - fotó, videó

Négyszáz embernek kellett elhagynia otthonát vasárnapra virradóra Szardínia szigetén, amelynek nyugati térségében tűz pusztít.

Olaszország második legnagyobb szigetének polgári védelmi hatósága közölte, hogy az előzetes becslések szerint mintegy ötezer hektárt pusztítottak el a lángok a sziget központja, Montiferru közelében.

Két településről, Cuglieriből és Sennariolóból evakuálták az embereket, ahol a polgármester szerint lakókörzeteket még nem értek el a lángok. A Cuglieriből kitelepített kétszáz lakos fele vasárnap hazatérhetett.

Tizenegy repülőgép és helikopter segít a lángok oltásában - mondta Antonio Belloi, a polgári védelem vezetője. A tűzoltók erőfeszítéseit nehezíti az erős délnyugati szél, amely miatt a tűzriasztást a legmagasabb fokúra emelték.

A Coldretti mezőgazdasági szervezet katasztrófáról írt közleményében, hangsúlyozva, hogy a mezőgazdaságot jelentős károk érték. Legelők, erdők és egyes esetekben állatok vesztek oda a tűzben.

Forrás: Copernicus - interaktív térképért kattintson a képre vagy IDE.
Forrás: Copernicus - interaktív térképért kattintson a képre vagy IDE

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×