INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

koronavírus

india

légi közlekedés

Koronavírus elleni oltásra várakoznak emberek Mumbaiban 2021. április 22-én. Indiában az elmúlt 24 órában több mint 300 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint, ezzel az ázsiai országban ismét rekordot döntött a fertőzöttek napi növekménye.

Dráma Indiában, egyre több ország állítja le a légi összeköttetést

Infostart

Ahogy korábban a brit variáns kialakulásakor a Nagy-Britanniából érkező gépeket, úgy most a rendkívül gyorsan terjedő indiai fertőzés és az indiai mutáció miatt tesznek így az innen érkező repülőkkel egyre több országban.

A brit kormány rendelete alapján péntektől India is felkerült azoknak az országoknak a listájára, amelyekből külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Angliába. A tilalom célja az Indiában rendkívül gyorsan terjedő koronavírus-variáns tömeges behurcolásának megakadályozása.

Az intézkedés értelmében pénteken brit idő szerint hajnali 4 órától - közép-európai idő szerint 5 órától - nem léphetnek be Angliába azok a külföldiek, akik közvetlenül Indiából érkeznének, vagy az érkezésük előtti tíz napban Indiában jártak. Ez az előírás a magyar állampolgárokra is vonatkozik. A tilalom egyelőre Angliára terjed ki, de várhatóan az Egyesült Királyság többi országrészének hatóságai is érvényesítik majd.

Azok, akik nem szolgálnak pontos információval a brit hatóságoknak arról, hogy az angliai érkezésük előtti tíz napban mely országokban jártak, tíz évig terjedő szabadságvesztéssel vagy tízezer font pénzbírsággal - vagy egyidejűleg mindkét büntetéssel - sújthatók.

A rendeletet kiadó brit közlekedési minisztérium adatai szerint egyetlen hét alatt csaknem megkétszereződött a szűrővizsgálatokkal azonosított új fertőződések száma Indiában, és százezer lakosonként immár 111 új koronavírus-fertőződés történik hetente. A szaktárca szerint az indiai koronavírus-járvány kezdete óta még nem mértek ilyen magas fertőzöttségi rátát Indiában.

A brit kormány vörös listáján negyven ország szerepel, de a listára pénteken felkerült India messze a legnagyobb közülük.

Több más ország is lépett

A kanadai kormány csütörtökön jelentette be, hogy még aznap éjfél előtti hatállyal 30 napra felfüggeszti az Indiából és Pakisztánból induló légijáratok fogadását a koronavírus terjedése elleni intézkedések szigorításának részeként. A helyi idő szerint csütörtök éjfél előtt életbe lépett kanadai tilalom a teherszállító járatokra nem vonatkozik.

Franciaország eközben tíznapos karantént rendelt el a Brazíliából, Chiléből, Argentínából, a Dél-Afrikai Köztársaságból és Indiából érkező beutazók számára, s leállította minden légijárat fogadását az Egyesült Arab Emírségekből és Indiából.

(A nyitóképen: Koronavírus elleni oltásra várakoznak emberek Mumbaiban 2021. április 22-én. Indiában az elmúlt 24 órában több mint 300 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint, ezzel az ázsiai országban ismét rekordot döntött a fertőzöttek napi növekménye.)

Nyitókép: MTI/AP/Rafik Makbúl
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018