eur:
392.16
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Veszélyes tárggyal ütközött egy utasszállító repülőgép

A jármű a floridai Orlandóból tartott a Kolumbia fővárosa, Bogotá repülőterére, a leszállási folyamat közben, a végső megközelítésnél történt az eset.

Talán csak a szerencsének köszönhető, hogy nem végződött rosszul vagy egyenesen tragikusan az eset: az Avianca egyik A319-ese egy hatalmas szilveszteri party-léggömbbel ütközött össze.

A repülőgép végül gond nélkül leszállt, írta az Airportal.hu. A helyszíni fotók és egy videó tanúsága szerint a ballon maradványait és a repülő, fékszárnyaira, futóműveire, hajtóműveire, vízszintes és függőleges vezérsíkjára gabalyodott rengeteg színes szalagot ezt követően a gurulóúton próbálták eltávolítani.

A kolumbiai El Tiempo azt írta, hogy szakértők szerint komoly baj is lehetett volna abból, ha a ballonban lévő hosszú színes szalagok bekerülnek a gép hajtóművébe. Kezdetben azt hitték, hogy egy pirotechnikai léggömbbel ütközött a gép. A hatóságok nyomozást indítottak, főként mert a reptér környezetében minden ilyen eszköz használata tiltott.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a repülőgépben milyen károk keletkeztek. A kolumbiai portál szerint a szokatlan ütközés nem okozott változást a menetrendekben és nem minősítették balesetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×