eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Wikipédia/BriYYZ from Toronto, Canada

Füsttel telt meg egy gép utastere a leszállás előtt

A hajtómű meghibásodása okozta a problémát. A földet érés után az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet, néhány embert kórházba kellett szállítani.

A Hawaiian Airlines közlése szerint az Airbus A321neo bal oldali, Pratt & Whitney PW1100G típusú hajtóművében egy tömítés hibásodott meg, ennek következtében a forró alkatrészekre olaj szivárgott - írja az AIRportal.

A füst a légkondicionáló és a fedélzeti légnyomást biztosító rendszeren keresztül jutott az utastérbe. A meghibásodás a hajtómű teljesítményére nem volt hatással, de a kapitány vészhelyzetet rendelt el, a leszálláshoz pedig riasztották a repülőtéri tűzoltókat. A fedélzeten 184 utas és egy hét fős személyzet tartózkodott.

A repülőtér megközelítése során minden előjel nélkül sűrű füst kezdett terjengeni az utastérben

- számoltak be az utasok. A légiutas-kísérők nedves ruhákat adtak az embereknek, hogy azon keresztül vegyenek levegőt.

A leszállást követően az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet. A kiürítés a beszámolók szerint szervezetten zajlott és mintegy fél perc alatt mindenki elhagyta a gépet.

Két gyermeket és öt felnőttet kellett kórházba szállítani

a füst belégzésével összefüggő panaszok miatt, de állapotuk szerencsére nem súlyos.

A légitársaság közleményéből kiderült, hogy a teljes jegyár visszatérítése mellett egy újabb utazásra jogosító kupont is kapnak az utasok.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×