INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

donald trump

demokrata párt

bírálat

Trump a skandálókról: Ők nagyszerű hazafiak

Infostart / MTI

Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatóján dicsérte azokat a híveit, akik egy minapi észak-karolinai nagygyűlésen visszhangozták azt a kijelentését, miszerint azoknak a kongresszusi képviselőknek, akik bírálják a kormányt, vissza kellene menniük felmenőik hazájába.

Trump a múlt hét végén azt írta a Twitteren: azoknak a "progresszív demokrata párti képviselőnőknek", akik "hangosan és rosszindulatúan" bírálják a kormányt, vissza kellene menniük azokba az országokba, amelyeknek "a kormányai katasztrofálisak, a világon a legrosszabbak, legkorruptabbak és alkalmatlanok, ha egyáltalán van működő kormányuk". Bár Trump nem nevezte néven az illetőket, az amerikai sajtóban azonosították, hogy négy demokrata párti képviselőnőről van szó, akik mind színes bőrűek, ám egy kivétellel az Egyesült Államokban születtek.

Az elnök össztűz alá került e közleménye miatt mind demokrata, mind republikánus párti kongresszusi tagok részéről.

Trump szerdán beszédet mondott egy nagygyűlésen az észak-karolinai Greenville városban. A tömeg hosszú másodperceken keresztül - míg az elnök el nem kezdett beszélni - azt skandálta: "Küldd őket haza!" Utólag Trump azt mondta erről az esetről, hogy "nem örült neki, nem ért vele egyet, és természetesen megpróbálja leállítani az ilyesmit a majdani gyűléseken".

Pénteken fehér házi sajtótájékoztatóján az elnöktől megkérdezte egy újságíró, hogy valóban nemtetszést váltott-e ki belőle, amit a greenville-i nagygyűlés résztvevői kiabáltak. Így válaszolt:

- Ők nagyszerű emberek, nagyszerű hazafiak. Ami viszont nem tetszik, hogy egy képviselőnő azt mondja: "Meg fogom keseríteni az elnök életét" Senki nem beszélhet így a hazánkról, legalábbis akkor nem, amikor én vagyok az elnök. Ezek a nők szörnyű dolgokat mondtak a hazánkról és annak népéről. Érdekes, hogy a hírhamisító média hogy felháborodik a nagygyűlés résztvevőinek szavain, de teljes nyugalommal elfogadja azokat a hitvány és undorító nyilatkozatokat, amelyeket a radikális baloldali képviselőnők tesznek" - mondta Trump.


Az AP hírügynökség szerint az amerikai elnök azt a kommunikációs taktikát választja, hogy felháborodást kelt egy kijelentésével, visszakozik ettől, majd rátromfol saját eredeti kijelentésére.

Az egyik szóban forgó képviselőnő, a minnesotai Ilhan Omar csütörtökön Washingtonban újságíróknak nyilatkozva azt mondta: úgy gondolja, az elnök fasiszta, és most arról folyik a harc, hogy "milyennek kellene lennie ennek az országnak".

Visszatérve Minnesotába, Omar az őt üdvözlő tömegnek azt mondta: "Ezután is meg fogjuk keseríteni ennek az elnöknek az életét, mert politikájával ő is megkeseríti a miénket. Nem félünk és nem vagyunk megrettenve!"

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018