eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Romba dőlt ház az indonéziai Caritában 2018. december 23-án, miután az előző este szökőár pusztított a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokban. A természeti katasztrófa következtében legalább 162 ember életét vesztette, 30 eltűnt és több mint 700 megsérült.
Nyitókép: Fauzy Chaniago

Drámai fotók az indonéz cunamiról

Hozzátartozóikat sirató és mindenüket elvesztett emberek, romba döntött épületek képeken.

Indonéziában eddig több mint 200 halottja és közel ezer sérültje van a szökőárnak. Az áldozatok száma azonban valószínűleg még nőni fog, ahogy a mentőalakulatok kutatják át az érintett területeket.

A szökőárt vélhetően a szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése, és az azt követő víz alatti földcsuszamlás váltotta ki. A cunami erejéhez a telihold miatti dagály is hozzájárulhatott.

Felkerült a közösségi médiára egy videofelvétel, amelyen a Banten tartománybeli Tanjung Lesung városban a szökőár lesújt egy tengerparti koncert résztvevőire. Egy áramszolgáltató vállalat mintegy 260 alkalmazottja és hozzátartozóik szórakoztak a parton, amikor a víztömeg elárasztotta a területet, és romba döntötte a színpadot és a többi építményt.

Az emberek rémülten próbáltak menekülni a felvételen. Csak ezen a helyen 33 ember vesztette életét, 13 pedig eltűnt.

A természeti katasztrófa nyomán az ENSZ humanitárius segítségnyújtást ajánlott fel az indonéziai kormánynak. "Különleges katasztrófaelhárító csapataink vannak a helyszínen, amelyek évek óta együttműködnek Indonéziával azért, hogy készen álljon az ilyen katasztrófákra" - mondta Genfben Herve Verhoosel, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×