INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 20. kedd
István

szökőár

cunami

indonézia

Carita, 2018. december 23. Romba dőlt ház az indonéziai Caritában 2018. december 23-án, miután az előző este szökőár pusztított a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokban. A természeti katasztrófa következtében legalább 162 ember életét vesztette, 30 eltűnt és több mint 700 megsérült. MTI/AP/Fauzy Chaniago

Drámai fotók az indonéz cunamiról

Infostart

Hozzátartozóikat sirató és mindenüket elvesztett emberek, romba döntött épületek képeken.

Indonéziában eddig több mint 200 halottja és közel ezer sérültje van a szökőárnak. Az áldozatok száma azonban valószínűleg még nőni fog, ahogy a mentőalakulatok kutatják át az érintett területeket.

A szökőárt vélhetően a szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése, és az azt követő víz alatti földcsuszamlás váltotta ki. A cunami erejéhez a telihold miatti dagály is hozzájárulhatott.

Felkerült a közösségi médiára egy videofelvétel, amelyen a Banten tartománybeli Tanjung Lesung városban a szökőár lesújt egy tengerparti koncert résztvevőire. Egy áramszolgáltató vállalat mintegy 260 alkalmazottja és hozzátartozóik szórakoztak a parton, amikor a víztömeg elárasztotta a területet, és romba döntötte a színpadot és a többi építményt.

Az emberek rémülten próbáltak menekülni a felvételen. Csak ezen a helyen 33 ember vesztette életét, 13 pedig eltűnt.

A természeti katasztrófa nyomán az ENSZ humanitárius segítségnyújtást ajánlott fel az indonéziai kormánynak. "Különleges katasztrófaelhárító csapataink vannak a helyszínen, amelyek évek óta együttműködnek Indonéziával azért, hogy készen álljon az ilyen katasztrófákra" - mondta Genfben Herve Verhoosel, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) szóvivője.

Nyitókép: Fauzy Chaniago
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018