INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

szökőár

cunami

indonézia

Romba dőlt ház az indonéziai Caritában 2018. december 23-án, miután az előző este szökőár pusztított a Jáva és Szumátra szigetek közötti Szunda-szoros térségében, Banten és Lampung tartományokban. A természeti katasztrófa következtében legalább 162 ember életét vesztette, 30 eltűnt és több mint 700 megsérült.

Drámai fotók az indonéz cunamiról

Infostart

Hozzátartozóikat sirató és mindenüket elvesztett emberek, romba döntött épületek képeken.

Indonéziában eddig több mint 200 halottja és közel ezer sérültje van a szökőárnak. Az áldozatok száma azonban valószínűleg még nőni fog, ahogy a mentőalakulatok kutatják át az érintett területeket.

A szökőárt vélhetően a szorosban lévő Krakatau vulkán kitörése, és az azt követő víz alatti földcsuszamlás váltotta ki. A cunami erejéhez a telihold miatti dagály is hozzájárulhatott.

Felkerült a közösségi médiára egy videofelvétel, amelyen a Banten tartománybeli Tanjung Lesung városban a szökőár lesújt egy tengerparti koncert résztvevőire. Egy áramszolgáltató vállalat mintegy 260 alkalmazottja és hozzátartozóik szórakoztak a parton, amikor a víztömeg elárasztotta a területet, és romba döntötte a színpadot és a többi építményt.

Az emberek rémülten próbáltak menekülni a felvételen. Csak ezen a helyen 33 ember vesztette életét, 13 pedig eltűnt.

A természeti katasztrófa nyomán az ENSZ humanitárius segítségnyújtást ajánlott fel az indonéziai kormánynak. "Különleges katasztrófaelhárító csapataink vannak a helyszínen, amelyek évek óta együttműködnek Indonéziával azért, hogy készen álljon az ilyen katasztrófákra" - mondta Genfben Herve Verhoosel, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) szóvivője.

Nyitókép: Fauzy Chaniago
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018