eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz a VT-Arriva Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón 2018. január 9-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Lázár János feladata: forradalmi jegyvásárlás jöhet a közösségi közlekedésben 2024-ben

2024. március elsejéig kell kidolgozza Lázár János minisztériuma a közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszerének megújítását.

Az Index idézi a Magyar Közlöny alapján azt a határozatot amely szerint "cél a közösségi közlekedés versenyképességének és a személyszállítási közszolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetőségének növelés".

Ennek keretén belül korszerűbb, átjárható és egységes tarifarendszert" kell létrehozni.

A dokumentum része még, hogy

"a helyközi személyszállítási közszolgáltatásban a járművek fedélzetén történő készpénzmentes jegyvásárlást"

lehetővé kell tenni. Ennek 2024 szeptember 30-ig kell megvalósulnia.

A lap emlékeztet arra, hogy Lázár János a közösségi oldalán jelentett be több olyan tervet, amely ingyenessé tenné a közösségi közlekedést bizonyos rétegek számára. Erről az Infostart is beszámolt.

„Többet adni, kevesebbért és sokkal egyszerűbben, mint a Kádár-rendszerből örökölt bonyolult, legalább 65-féle jogcímre épülő, elavult tarifarendszerrel. Itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is” – írta a közlekedésért is felelős Lázár János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×