eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: BKK

Mégis búcsúzik a Budapest-bérlet, csak egy kis haladékot kapott

Pontosította a BKK közlését a MÁV-csoport.

A napokban nyilvánosságra hozott technikai megállapodás értelmében 2024. január elsejétől továbbra is a megszokott gyakorlat szerint használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatokon, ugyanakkor a tulajdonosi jogokat gyakorló, Építési és Közlekedési Minisztérium döntésének megfelelően

az átmeneti megoldás legfeljebb március elsejéig, az új tarifarendszer bevezetéséig lesz érvényben

- közölte honlapján a MÁV.

A HÉV és az agglomerációs „kék” buszjáratok működtetésével kapcsolatban még 2016-ban egy bonyolult, sok szerződésből álló megállapodáscsomagot kötött Budapest Főváros Önkormányzata és a Közlekedési Minisztérium. Ezek a megállapodások 2023. december 31-én lejártak volna, de BKK december 29-én, pénteken megállapodást kötött a MÁV-HÉV-vel és a Volánbusszal, amely - a társaság közleménye szerint - biztosítja a jelenlegi tarifarendszer megőrzését. Az akkori közleményben szerepelt egy olyan kitétel, hogy az áthidaló megoldást addig tarthatják fenn, amíg a közszolgáltatókra vonatkozó közbeszerzési értékhatárt a BKK által nyújtott egyes szolgáltatások értéke el nem éri.

Ez változott most úgy a minisztérium döntése alapján, hogy legkésőbb március elsején mindenképpen jön egy új tarifarendszer, ami a Budapest-bérletet is érinti.

A hónap közepén jelent meg az a kormányrendelet, amelynek értelmében 2024. március elsejéig kell kidolgozza Lázár János minisztériuma a közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszerének megújítását.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×