eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az Utasellátó újra üzembe helyezett étkezőkocsija a Déli pályaudvaron 2020. június 19-én. Június 20-án indul a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje: a Balaton könnyebb elérhetősége miatt több járat közlekedik majd a térségbe.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A németek 350 magyarországi utast szállítottak le egy MÁV-szerelvényről

Nem vette át a magyar szerelvényt a német vasút, 350-en voltak kénytelenek egy cseh állomáson várakozni.

Az eset május 7-én történt. 350 ember utazott a Hungária EuroCityvel Németországba. A szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé - írja az iho.hu.

A szaklap úgy tudja, hogy a cseh–német határállomáson derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

Az utasoknak a děčíni állomás peronján kellett várakozniuk és azt is mondták, hogy "oldják meg a továbbutazást, ahogy tudják".

Az eset már nem először történt, tavaly nyáron több alkalommal is megesett, hogy a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. A németeknek már cseh szerelvényekkel is volt hasonló gondjuk.

Cikkünk megjelenése után az alábbi kiegészítést kaptuk a MÁV-tól:

A MÁV-START a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset kapcsán.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×