eur:
393.31
usd:
367.94
bux:
66155.23
2024. április 24. szerda György
banknote: 20 euro 50 euro 100 euro thrown on the ground
Nyitókép: Matteo Cottardo/Getty Images

Az euróval, a svájci frankkal és a dollárral szemben is mélypontra zuhant a forint

Kedden meredek gyengüléssel kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, aztán egy kis megnyugvás látszott.

Mint arról a Portfolio beszámolt, történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben kedd reggel, ennek értéke cikkünk írásakor: 405,37 volt. Ezután a 404,6 körül stabilizálódni látszott az árfolyam a gazdasági lap tudósítása szerint, majd hamar tovább csúszott.

A forintgyengülés a dollárral szemben is tartott, e deviza tíz óra előtt már 390 felett járt, ami szintén új mélypontot jelentett a forint szempontjából.

Tíz óra körülre a frank 407,38 forintos árfolyammal szintén csúcsot ért el.

Hétfőn este még az euró 402,46 forintot, a frank 401,54 forintot, a dollár 385,70 forintot ért.

Frissítés, 11 óra: a forint ismételten gyengül, amihez hozzájárul az is, hogy a dollár megállíthatatlanul erősödik az euróval szemben. Új mélyponton járt a forint az euróval szemben: 405,38. Pillanatnyi árfolyamok: EUR-HUF 404,56, USD-HUF: 392,31

Frissítés, 13.10: Új mélypontok, a kedd déli órákban a forint euróval szembeni árfolyama a 406,50-es szint felett is járt.

Frissítés, 14.00: Már 407,3-nál jár egy euró ára.

Majdnem húsz éve nem volt ilyen erős a dollár, írja a Portfolio, ez van rossz hatással a forintra.

  • A dollárt továbbra is elsősorban a két nagy jegybank, a Fed és az EKB politikája közti széttartás fűti, az amerikai jegybank márciusban elkezdte kamatemelési ciklusát a magas infláció miatt, míg az eurózónában egyelőre csak a fogadkozást halljuk, hogy hamarosan lépnek.
  • Emellett a dollár mostanra elsőszámú biztos menedékként funkcionál a devizapiacon, vagyis az összes sorakozó kockázat a háborútól a recessziós veszélyig mind az amerikai devizát erősíti.

Frissítés, 15.45:

  • Már 409,2 forint egy euró.
  • Egy dollár 396,4 forint.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×